Kros Ligi´nin şampiyonu ´Büyükşehir´

İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin 10 yıllık saltanatına son verdiler

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, Türkiye Atletizm Kros Ligi`nde son 10 yılın şampiyonu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ni bu sezon tahtından indirdi. İstanbul`da yapılan kros ligi final yarışlarında takım olarak 1. olan Kağıtspor, lig şampiyonluğunu ilan ederek ülkemizi gelecek yıl Avrupa kupalarında temsil etmeye hak kazandı.

ATLETLERİMİZ TARİH YAZDI
İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Kros Parkı`nda cumartesi günü yapılan Kulüpler arası Türkiye Kros Ligi Final yarışmasına, Büyükşehir Kağıtspor en yakın rakibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin 19 puan önünde çıktı. Yarışlar sonrasında 2, 4, 6, 7 ve 8 numaralı sıraları alan Büyükşehirli atletler, 2. sıradaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile aradaki puan farkını 22`ye yükselterek şampiyonluğunu ilan etti. Son 10 yıldır üst üste şampiyonluk yaşayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin bu unvanını elinden alan Büyükşehir Kağıtsporlu atletler, böylece Kocaeli atletizm tarihine de adlarını altın harflerle yazdırmış oldu.

BAŞKAN DA İZLEDİ
Atletizm Kros Ligi final yarışlarını, kulüp başkanı Fahrettin Kandemir`le birlikte izleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sporcularının başarısından son derece mutlu oldu. Kocaeli`nin her geçen gün değiştiğini ve geliştiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Atletizmcilerimizin ulaştığı başarı bunun en iyi örneklerinden biridir” yorumunu yaptı. Karaosmanoğlu daha tüm sporcuları tek tek kutladı.

YILDIZ BAYANLAR 2. OLDU
Yıldız bayanlar kategorisinde ise, Emlakbank TOKİ takımının ardından 15 puan farkla 2. sırada yarışmaya başlayan Büyükşehirli yıldız bayanlar, yarışmayı 1. olarak tamamlamasına rağmen ligde ikinci oldu. Aradaki puan farkını 10`a indiren bayan atletlerimiz, ikincilik kupasını kaldırdı. Yıldız bayanların çok iyi bir yarış çıkardığını, fakat geçtiğimiz yarışlarda sakat sporcularının bulunması nedeniyle aradaki puan farkını kapatamadıklarını belirten Atletizm Branş Sorumlusu Barbaros Fıral, baş antrenör Suat Tümer, antrenörler Zafer Köklü ve Gürel Karslı, yine de alınan sonuçtan büyük sevinç duyduklarını dile getirdi.

HEDEF AVRUPA`DA İLK 3
Lig başında hedefledikleri şampiyonluğa ulaştıkları için büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Barbaros Firal, Avrupa kupaları öncesinde sürpriz transferler yapabileceklerine dikkat çekti. Avrupa kupalarındaki hedeflerinin ilk üç sıraya girmek olduğunu söyleyen Fıral, “1986 ve 87 yıllarında Mehmet Yurt ve Mehmet Terzi`nin Avrupa kupalarında yaşadıkları başarıları yinelemek ve ülkemizin adını en üst basamaklara çıkarmak istiyoruz” şeklinde görüş belirtti.

AVRUPA ŞAMPİYONASI KOCAELİ`NDE OLABİLİR
Öte yandan 2007 yılının şubat ayında yapılması programlanan Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası`nın hangi ülkede yapılacağı henüz netlik kazanmadı. Şampiyonanın ülkemizde de yapılması için girişimlerini sürdüren Atletizm Federasyonu yetkilileri, bu organizasyonun Türkiye`de düzenlenmesi halinde, şampiyonluk kupasını almayı hak eden Kocaeli ilini düşündüklerini dile getirdi.

BÜYÜK ERKEKLER SIRALAMASI:
Selahattin Selçuk 2.
Fatih Bilgiç  4.
Mehmet Çağlayan  6.
Bekir Karayel  7.
Abdil Ceylan  8.
Satılmış Atmaca  10.

YILDIZ BAYANLAR SIRALAMASI:
Nigar Arugan  4.
Yağmur Tahran  5.
Hünkar Yeniçeri  8.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!