Kriz masası İtfaiye´de toplandı

Karla mücadele çalışmaları İtfaiye Daire Başkanlığı´ndan yönlendirilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin yoğun kar yağışı ve etkin soğukla mücadelesi sürüyor. İli kara teslim etmemek için yaklaşık 1000 kişilik bir ekip ve 150 adet araçla yağışın ilk saatlerinden itibaren ili kontrol altında tutan Büyükşehir Belediyesi, dün de il genelindeki yetkililerle bir araya gelerek kriz masası oluşturdu.

TOPLANTIYA KATILANLAR
Kocaeli Valiliği önderliğinde çalışmaları bir merkezden kontrol etmek amacıyla oluşturulan kriz masası, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı`nın koordinasyonuyla faaliyet gösterecek. İtfaiye Daire Başkanlığı binasında Kocaeli Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya başkanlığında yapılan ilk toplantıya, 15. Kolordu, Jandarma, Emniyet, SEDAŞ, İl Sağlık, Karayolları, DSİ, Sivil Savunma ve Türk Telekom yetkilileri katıldı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi`ni, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman ve Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın temsil etti.

ŞİKAYET TELEFONU
24 saat süreyle vatandaşlardan gelen şikayetleri de not edecek olan Kriz Masası, şikayetin geldiği bölgeye derhal ekiplerini yönlendirecek. Vatandaşlar şikayetlerini, 110 ve 335 21 23-26 numaralı telefonları kullanarak iletebilecek.

VATANDAŞLARA UYARI
Toplantı sonrası bir açıklama yapan Kocaeli Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, kriz masası olarak tüm tedbirleri aldıklarını ve koordineli bir biçimde çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi. Kamu hayatını etkileyecek her hangi bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Kurtkaya, vatandaşları da uyardı. Kurtkaya, “Zorunlu olmadıkça özel araçların trafiğe çıkmamasını istiyoruz. Vatandaşların yol güvenliği açısından da toplu taşım araçlarını kullanmalarında fayda var. Trafiğe zorunlu olarak özel araçla çıkacakların ise araçlarında takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmaları gerekiyor” dedi.

YOLLAR AÇILIYOR
Bu arada kapanan köy yollarından bazıları da öğleden sonra ulaşıma açıldı. Merkez`deki 37 köy yolunda trafik akışı yeniden sağlanırken, Gölcük ve Kandıra yollarında da büyük mesafe kat edildiği belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!