“Köylere hizmet bizim işimiz”

Başkan Karaosmanoğlu, Gebze`nin 22 köy muhtarıyla bir araya geldi. Kocaeli`nin her bölgesini karış karış gezerek vatandaşların istek ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinleyen, çalışmaları da yerinde denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, haftanın ilk mesai gününü Gebze`nin köylerine ayırdı.

Kocaeli´nin her bölgesini karış karış gezerek vatandaşların istek ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinleyen, çalışmaları da yerinde denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, haftanın ilk mesai gününü Gebze´nin köylerine ayırdı. Köy muhtarlarından bilgi alıp köylülerle sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, ilçe ve beldelere yaptıkları hizmetlerin aynısını, aciliyet ve önem sırasına göre köylere de götüreceklerini söyledi.

9 KÖYÜ GEZDİLER
Gün içinde Gebze´ye bağlı 9 köyü gezen Başkan Karaosmanoğlu´na, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur, İl Genel Meclisi Üyeleri Şevki Demirci ve Yücel Nazmi, Gebze Belediye Başkanı Yardımcısı Metin Gökçe, Gebze Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ergin, Büyükşehir Belediyesi Gebze Köy İşleri Koordinatörü Ali Toltar, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

İLK DURAK ÇERKESLİ
Başkan Karaosmanoğlu, Gebze köy turunun ilk durağı olarak geldiği Çerkeşli Köyünde, köy muhtarı Mehmet Tuna tarafından karşılandı. Köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu hizmet önceliklerini anlattı, önceliklerinin su, yol ve alt yapı olduğunu, 2006 yılının sonuna kadar susuz ve yolu bulunmayan köyün kalmayacağını ifade etti. Karaosmanoğlu Çerkeşli´nin ardından Tepecik, Yağcılar, Kargılı, Duraklı, Elbizli, Hatıplar, Tepemanayır ve Ahatlı köylerini ziyaret etti.

MUHTARLAR BİLGİ VERDİ
Başkan Karaosmanoğlu Ahatlı köyünde yenilen akşam yemeğinin öncesinde köy kahvesinde muhtarlarla toplantı yaptı. İlçeye bağlı 22 köy muhtarının katıldığı toplantıda ilk sözü alan Gebze Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ergin, Gebze´nin sorunlarını çözmek için Büyükşehir´in köklü çözümler ürettiğini ifade ettikten sonra, köylerde yaşanan imar sıkıntılarını dile getirdi. Ardından söz alan köy muhtarları ise daha çok kendi bölgelerinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında başkan Karaosmanoğlu´na genel bilgi verdi, çeşitli taleplerini dile getirdi.

“ŞEHİRLERDE NE VARSA…”
Köylerin sıkıntılarını köyden gelen bir kişi olarak bildiğini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu ise, “Köylerimize hizmet bizim işimiz. Şehirde ne varsa köylerde de olacak. Köylerimiz Gebze´nin bir çok mahallesinden daha iyi durumda. Şu an konuştuğumuz sorunları iki sene sonra konuşmayacağız. Hizmetlerimizi adım adım ilerleteceğiz. Köylerimizi daha iyi bir konuma getireceğiz” değerlendirmesini yaptı.

“10 SENEDE AVRUPA´YI GEÇERİZ”
Karaosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Köylerimizde imar planı yapıyoruz. İmarsız köy kalmamalı. Her tarla başına ev yapılırsa hizmet götüremeyiz. İmar planlarımızı etkileyen önemli bir hususta köylerimizin İstanbul´un su havzası içinde bulunması. İSKİ havzasında olan arazilerin içindeki yapılaşmaları İSKİ´ye danışıp yapmak zorundayız. Biz de köylerin bütün sorunlarını bitirmek istiyoruz. Ama bunlar zamanla olacak işler. Onun için sizden sabır bekliyorum. Basamakları birer birer çıkmak zorundayız. 10 sene sonrasını düşünüyorum. Bu hızda bir çalışma yaptığımız taktirde köylerimiz Avrupa köylerini geçer.”

KÖY MUHTARLARI TAM KADRO
Ahatlı köy muhtarı Sezai Kuyucu´nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya katılan muhtarların isimleri şöyle: Halis Tepe (Balçık), Mustafa Uysal (Cuma), Mehmet Tuna (Çerkeşli), Vedat Tiryaki (Demirciler), Mehmet Yavaş (Duraklı), Yaşar Erdoğan (Elbizli), Basri Karsa (Cuma), Kamil Korkmaz (Denizli), Abdullah Uçar (Eskihisar), Halil Gük (Hatipler), Necati Özyurt (Kadıllı), Tacettin Gül (Kargalı), Kadir Teke (Köseler), Ali Coşkun (Muallim), Rıfkı Cemil Kara (Mudarlı), Arif Kabaca (Mollafenari), Cemal Uluçay (Ovacık), Öner Ortaç (Pelitli), Sadık Güven (Tavşanlı), Nihat Taşkın (Tepecik), Akif Bayır (Tepemanayır), İhsan Dere (Yağcılar).

Bizi;
sosyal medyada takip edin!