Köyler de çamurdan kurtuluyor

Büyükşehir, alt yapısı tamamlanan köyleri parke ile kaplıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli´nin ilçe ve beldelerinin ardından köyleri de çamurdan kurtarmaya başladı. İlk etapta örnek köylerde başlatılan çalışmalarda ortaya çıkan tablo, herkesin takdirini kazanıyor.

ÖNCE ALT YAPISI
Köylerde gerçekleştirilecek parke uygulamaları için yaz aylarında ihaleye çıkan Büyükşehir Belediyesi, pek çok köyde çalışmalarını tamamladı. Alt yapısı tamamlanan köyleri kapsayan çalışmalarda daha çok, halkın sık olarak kullandığı köy meydanı, köy konağı, camii önü ve okul yolları parke ile kaplanıyor.


 
ŞAHİNLER VE AKÇAKESE
Fen İşleri Daire Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü´ne bağlı ekipler tarafından çalışma gerçekleştirilen yerlerden biri de, Merkeze bağlı Şahinler köyü. Yaklaşık 10 bin metrekare parke döşenen Şahinler´de gerekli görülen yerlere istinat duvarı yapılırken, köy meydanına da çocuk oyun grubu monte edildi. Kandıra´ya bağlı Akçakese Köyüne ise 7 bin metrekare parke döşendi.

 

ALTINER DENETLEDİ
Her iki köyde yapılan parke çalışmalarını yerinde inceleyen Köye Hizmet Şube Müdürü Aydın Altıner, “Köylerimiz için gerekli olan tüm alt ve üst yapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Döşenen parkeleri, yapılan asfalt yolları titizlikle kontrol ediyoruz. Artık Kocaeli´nin köyleri, daha çamursuz ve temiz olacak” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!