Köy yollarında kar operasyonu

Şiddetli kar yağışından kapanan 158 köy yolu açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sibirya soğukları ile başlayan ve çeşitli aralıklarla devam eden yoğun kar yağışlarına karşı verdiği mücadeleden başarı ile çıktı. Önceki gece başlayan şiddetli kar yağışının yüksek kesimlerde kapadığı 158 köy yolu ulaşıma açıldı.

24 SAAT GÖREVDE
Büyükşehir Belediyesi`nin soğuk hava dalgasına karşı önceden aldığı önlemler işe yaradı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri özellikle Umuttepe Yolu ile şehir merkezinde çalışmalarını sürdürürken, Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekipleri köy yollarında görülmemiş bir mücadele verdi. Büyükşehir Belediyesi adeta seferberlik ilan ederek, karla mücadele için oluşturulan  26 ayrı ekip, 150 araç ile 24 saat görev yaptı.

158 KÖYDE ÇALIŞMA
Umuttepe Yolu`nun hayati önem taşıması nedeniyle burada sürekli ekip bulunduran Büyükşehir Belediyesi, önceki gece bastıran kar yağışı ile kapanan 158 köy yolunda ekiplerini alarma geçirdi. Kar yağışı, İzmit`e bağlı 46 , Derince`ye bağlı 7, Gebze`ye bağlı 15, Gölcük`e bağlı 18, Kandıra`ya bağlı 45, Karamürsel`e bağlı 13 ve Körfez` e bağlı 14 köy yolunu ulaşıma kapadı. Ekiplerin yoğun temposu ile bütün yolları açmayı başaran Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı, yolu ulaşıma kapalı tek bir köy yolunun bulunmadığını belirtti.

SATIH YOLLARA TUZLAMA
Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekipleri satıh kaplama yollarda tuzlama çalışması yaptıklarını asfalt yollarda da araçlarla karların kürendiğini  açıkladılar.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!