Körfez´e kurtuluş yolu

Tehlike anında vatandaşların tahliyesi için yeni yol yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TÜPRAŞ`taki dolum ve gaz tesislerinde yaşanabilecek olası tehlikelere karşı yapımına karar verdiği Afet Yolu Projesi`nin ilk adımını attı. Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu başkanlığında SEKA Park Otel`de toplanan UKOME, Tüpraş gibi bölgede bulunan dolum tesislerinde yaşanabilecek kazalar sırasında vatandaşların en kısa sürede bölgeyi terk etmeleri için, Hürriyet Caddesi`nin tahliye caddesine dönüştürülmesini kararlaştırdı.

İKİNCİ TAHLİYE CADDESİ
Başta TÜPRAŞ olmak üzere dolum tesislerinin yoğun olduğu Körfez sahilinde, yaşanabilecek afet sırasında insanların bölgeden tahliye edilmesi için sadece tek cadde bulunuyor. Daha önce yaşanan deprem sırasında TÜPRAŞ`ta başlayan yangın gaz sızıntısı nedeniyle bölgede yaşayanlar tahliye edilmişti. D-100 Karayolu`na tahliye amaçlı çıkan tek caddenin yetersiz kalması, sorunlara neden olmuştu. İkinci bir tahliye caddesinin yapımına karar veren UKOME, bunun için Hürriyet Caddesi`nin D-100 ile buluşturulup, tahliye caddesi olmasına karar verdi.

D-100`Ü HAFİFLETECEK BATI TERMİNALİ
Bu arada UKOME dünkü olağan toplantısında şehrin güney ve doğu tarafından gelen toplu taşım araçlarının SEKO Projesi içinde yapılacak olan BatıTerminali`nde toplanması konusunu ele aldı. Üst kurul, güney ve doğu istikametinden gelen toplu taşım araçlarının Carrefour Köprüsü-Salim Dervişoğlu Caddesi güzergahını takip ederek proje çerçevesinde yapımı düşünülen batı terminalinde toplanmalarına karar verdi. D-100`ü rahatlatmayı hedefleyen karar ayrıca Halkevi Köprüsü ayağında yığılan toplu taşım araçlarının görüntüsünü ortadan kaldıracak. SEKA içindeki belirlenen noktadan kalkış yapacak olan araçlar Halkevi köprüsünde sadece yolcu almak için duraklama yapacağından söz konusu yığılma görüntüleri tarihe karışacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!