Körfez´e de FIFA standartlarında saha

Büyükşehir, Esentepe Stadını yenilemeye hazırlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm kent genelinde başlattığı tesisleşme hamlesini sürdürüyor. Körfez ilçe Kuzey Mahallesi EML yanında bulunan Esentepe Stadı, Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen elden geçirilecek. Sahanın toprak olan zemini sentetik çimle yapılacak, tribünleri yenilenecek, sahanın tamamı FIFA standartlarına uygun hale getirilecek.

İHALESİ YAPILDI
Körfez Endüstri Meslek Lisesi yanında olması sebebiyle okul öğrencilerinin de istifade ettiği Esentepe Stadında yapılacak çalışmalar için, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihaleye çıkıldı. Toplam 9 firmanın katıldığı ihalede en düşük teklifi 749 bin 82 YTL ile Arma Mimarlık verdi. En yüksek teklif ise 1 milyon 306 bin 875 YTL ile Soykaya İnşaat´tan geldi. Dosyaların incelenmesinden sonra ihaleyi kazanan firma, çalışmaları en geç 5 ay içinde tamamlayacak.

İDARİ BİNA, KOŞU BANDI
FIFA standartlarında olacak sentetik çim sahanın ebatları 68x106 metre olup, çevresinde 3.6 m genişliğinde 375 metre uzunluğunda koşu bandı yapılacak. Tesise, sporcu ve hakemler için 230 metrekare içinde bay ve bayan tuvaletleri, soyunma odaları, duşlar, hakem odası, saha komiseri odası, hidrofor odası ve idari oda bulunan bir bina yapılacak.

GECE MAÇLARI İÇİN
Statta bulunan 3 adet tribünün bakım ve onarımı yapıldıktan sonra, 20 kişilik yeni bir şeref tribünü kurulacak. Ayrıca araçlar için otopark, saha çevresine çit ve çevre düzenlemesi yapılacak, gece maçlarının yapılabilmesi için ışıklandırma sistemi kurulacak.

FİRMALAR              TEKLİFLERİ
Arma Mim.            749 bin 82 YTL
Park Yapı              764 bin 738 YTL
Yanıkkaya İnşaat   798 bin YTL
Saveha                860 bin 476 YTL
Sahra                  889 bin 863 YTL
Eda İnşaat-2T      942 bin 613 YTL
Tosunlar              952 bin 404 YTL
Tur-İş                 976 bin 98 YTL
Soykaya       1 milyon 306 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!