Körfezde 23 Nisan temizliği

Büyükşehir ve DESSAT dalgıçları Körfez sularında dip taraması gerçekleştirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı dalgıçlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nda anlamlı bir çevre operasyonu gerçekleştirdi. 10 kişiden oluşan ekip, kısa adı DESSAT olan Değirmendere Su Altı Topluluğu üyeleri ile birlikte Körfez`in sularına dalarak temizlik yaptı. Dalgıçların üç saatlik uğraşı sonunda sahile çıkarılan atıklardan Körfez`e hiç de iyi davranmadığımız ortaya çıktı. 

DENİZDEN NELER NELER ÇIKTI!
Değirmendere Yüzbaşılar Mevkii`nde yaklaşık 15 metreye dalan balık adamlar, üç saat boyunca dip temizliği gerçekleştirdi. Dalgıçların denizden çıkarttıkları atıklar sahildeki Değirmenderelileri hayrete düşürdü. Atıklar içinde pet şişeler ve paslanmış materyallerin fazlalığı dikkat çekti.

“VERDİĞİMİZİ ALIYORUZ”
Kocaelili çocuklara temiz bir çevre bırakmak zorunda olduklarını ifade eden dalgıçlar, “Bugün onların günü. Ancak biz daldığımız bu sularda onlara temiz bir deniz bırakmadığımızı görüyoruz. Bu konuda hepimize büyük görev düşüyor. Denize ne verirsek onu alıyoruz” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARA GÖSTERİ
DESSAT tarafından eğitilen itfaiyeciler dalış süresi boyunca başarılı bir performans sergilerken, deniz temizliğinin ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı`na ait botlar, çocukları botlara bindirerek ufak bir gösteri de yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!