Körfez KO-MEK´in açılışı çok kalabalıktı

Kursiyerler ve vatandaşlar tören alanını hınca hınç doldurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin il genelindeki 18 ayrı merkezde ücretsiz olarak düzenlediği meslek ve sanat eğitimi kurslarının resmi açılışları sürüyor. Dün gerçekleştirilen Körfez KO-MEK Kurs Merkezi`nin açılış törenine ilgi hayli yoğun oldu. Kursiyer ve vatandaşlar alana sığmayınca pek çok kişi açılışı merdivenlerden izlemek zorunda kaldı.

GÜNEY MAHALLESİ`NDE
Güney Mahallesi Fatih Caddesi Numara 44 adresinde bulunan 3 katlı kurs merkezinin açılışına, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Körfez Belediye Başkan Vekili Osman Yurt, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hurşit Ekinci, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“KENDİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ”
KO-MEK Kurslarının açılmasından son derece memnun olduklarını belirten Körfez Kurs Merkezi kursiyerlerinden Sevil Bozkuş “Burada hem ücretsiz, hem de kaliteli bir hizmet alacağız. Alacağımız eğitim sayesinde kendimizi geliştireceğimiz gibi, zamanımızı da boşa harcamayacağız. Özgüvenimiz ve hayata bakışımız gelişecek” dedi.

“SOSYAL AÇIDAN ÇOK ÖNEMLİ”
Körfez Belediye Başkan Vekili Osman Yurt ilçelerinde açılan kursun sosyal açıdan çok büyük önem taşıdığının altını çizerken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu insanların beceri kazanmasını ve bilinçlenmesini sağlayacak çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi. “Planlı, programlı ve verimli üretim ana ilkemiz. Verimli üretmeden 21. yüzyılda başarılı olmak mümkün değil” diyen Ustaoğlu, açılışa gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“VASIFLI ELEMAN YETİŞİYOR”
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker ise “Sosyal belediyeciliğin alt yapısı insandır. Bu kurs merkezlerimizde insanlarımızı meslek sahibi yaptığımız gibi becerilerini geliştirmelerine de yardımcı oluyoruz” dedi. Türkiye`nin en büyük sorununun vasıflı insan yetersizliği olduğuna dikkat çeken Şeker, “Ülkemizde bir çok kurumda vasıflı eleman sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu kurslar işte bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak, kendisini belirli branşlarda yetiştirmiş insanları ekonomiye kazandıracaktır” ifadesini kullandı.

616 KURSİYER
Konuşmaların ardından Körfez KO-MEK Kurs Merkezi`nin açılış kurdelesi, TÜPRAŞ İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Salman ve protokol tarafından kesildi. İlyas Şeker ve beraberindeki heyet daha sonra kurs merkezini gezerek kursiyerlerin çalışmalarını inceledi.
Körfez KO-MEK Kurs Merkezi`nde 6 derslikte, 616 kişi, bilgisayar, bilgisayarlı muhasebe, İngilizce, Arapça, giyim, mefruşat, makine nakışı, takı tasarımı, ahşap boyama, gitar ve diksiyon branşlarında eğitim görüyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!