Körfez İtfaiye binası da yenileniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez`in kuzeyindeki ilçe ve beldelerde yetersiz durumda bulunan itfaiye binalarını yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Çayırova`da son aşamaya gelen, Dilovası`nda ise bir süre sonra başlayacak olan çalışmalar, Körfez`de de hayli mesafe kat etti.

SUNDURMA YAPILDI, BİNA BÜYÜTÜLDÜ
Yeniyalı Mahallesi D-100 kenarında bulunan İtfaiye Müdürlüğü`nde araç sundurma yeri bulunmuyordu. Yaklaşık 70 metrekare büyüklüğündeki idari bina da yetersiz geliyordu. Eski binanın hemen yanında yapılan yeni bina ise 170 metrekare büyüklüğünde inşa ediliyor. İçinde dinlenme odası, yemekhane, santral, 3 adet ofis, tuvaletler ve banyo bulunuyor. İtfaiye araçları için de 4 araçlık sundurma yapılıyor.

OCAKTA TAMAMLANACAK
Sanayi kuruluşları ve LPG dolum tesislerine yakınlığından dolayı büyük önem taşıyan Körfez İtfaiye Hizmet binası, her türlü afet ve kaza döneminde fedakarca çalışan itfaiye personeline de layık bir hal alacak. Çalışmaların önümüzdeki ay tamamlanması beklenirken, eski binanın nasıl değerlendirileceği ise daha sonra netleşecek.