Körfez en güzel iç deniz olacak

Kocaelinde Arıtma Tesisleri İşletim Operatörlüğü Sertifika Programını başarıyla tamamlayan 77 kişiye sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2007 yılı sonunda 8 arıtma tesisine 2 tane daha ekleyerek İzmit Körfezi`ni dünyanın en güzel iç denizi haline getireceklerini müjdeledi.

ÖNEMLİ HEDEFLERİMİZDEN
Çevre Eğitimi ve Koruma Derneği liderliğinde, AB tarafından desteklenen, Türkiye İş Kurumu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Saraybahçe Belediyesi ve Kocaeli Valiliğince ortaklaşa yürütülen programın sertifika töreni, Kocaeli Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı. Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, tüm sanayi kentlerinde olduğu gibi Kocaelinin de önemli çevre problemleri bulunduğunu, bu problemlerin üstesinden gelmenin en önemli hedefleri arasında olduğunu söyledi.

İKİ ARITMA TESİSİ DAHA
Şu an için Büyükşehir bünyesinde 8 arıtma tesisi bulunduğunu kaydeden Karaosmanoğlu, bu tesislerin yıllık işletim maliyetinin 25 trilyon olduğunu vurguladı. Karaosmanoğlu, Gebze ve Dilovasına inşa edilecek tesislerle de ildeki arıtma tesisi sayısının artırılacağını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben sizlere şunu taahhüt ediyorum ki, 2008 yılında İzmit Körfezinin pek çok yerinde hep beraber yüzeceğiz. Fakat bunu tek başına yapmamız mümkün değil. Çevre konusunda ortak bilinç ve hareket gerekiyor. Toplumun tüm kesimlerini çevre konusunda seferber olmaya davet ediyorum.

ELEMAN AÇIĞI KAPANACAK
Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, sertifika alacak kursiyerlere seslenerek, İşler maalesef diploma almakla bitmiyor. Diploma sadece bir anahtar. Kendinizi kabul ettirmek için her yerde işini en iyi yapan kişi olmaya çalışın dedi. Kocaeli Çevre Korumu Eğitimi ve Koruma Derneği Başkanı Nuriye Kazaner de, programın Kocaelinde yaşayan 120 lise mezunu genç işsizi ve 60 İSU personelini kapsadığını, yetiştirilen operatörlerin bu alanda önemli bir eleman açığını kapatacağını kaydetti.

SERTİFİKALAR VERİLDİ
Törene AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, KSO Başkanı Yılmaz Kanbak, İŞ-KUR İl Müdürü Ahmet Canımova, Kocaeli eski Milletvekili Nazmi Oğuz, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ve kursiyerler de katıldı. Konuşmaların ardından programı dereceyle tamamlayan 5 öğrenciye sertifikaları ve başarı belgeleri verildi. Tören düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!