Köprü altıydı, sanat galerisi oldu

Tren garı yolu üzerindeki rölyef çalışmaları büyük ilgi topladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100 istasyon geçişi altındaki alanda örnek bir uygulamaya imza attı. Daha önce atıl durumda bulunan ve illegal afişlerle sık sık kirletilen İstasyon Durağı`nın hemen arkasındaki duvar, rölyef çalışmalarıyla çok şık bir görünümü kavuştu.

GÖZLERİNİ AYIRAMIYORLAR
Daha önce kimsenin dönüp bakmadığı duvarlar, bu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte büyük bir zevkle seyredilen yerler haline geldi. Gerek yoldan yaya olarak geçenler gerekse araç içinde yolculuk yapanlar İzmit`in tarihi değer ve güzelliklerini temsil eden eserlerden gözlerini ayıramazken, fiziki olarak “köprü altı” şeklinde ifade edilebilecek bölge yeni haliyle adeta “sanat galerisi” kimliğine büründü.

DEVAMI GELECEK
İlk ve örnek uygulama, daha sonra aynı duvarın diğer tarafında da gerçekleştirilecek. Ancak bu kısımda, şehrin diğer bölgelerinde yer alan eserler resmedilecek. Kentin kültürel kimliğini özetleyen rölyef çalışmaları, önümüzdeki dönemde Kocaeli`nin diğer atıl noktalarına yapılmaya devam edecek. Bölgede toplam 6 eser bulunuyor. Bunlardan ikisi resim, dördü ise rölyef (kabartma) şeklinde yapılmış. Eserlerin konuları ise şöyle:

Resimler
   Atatürk`ün İzmit`e gelişi
   İzmit körfezinde 19. yy`a ait kayıklar
Kabartmalar
   İzmit Saat Kulesi
   Tarihi İzmit evleri
   Eski demiryolundan geçen kara tren


Yelkenli bir gemi

Bizi;
sosyal medyada takip edin!