Komşu köylerin yol özlemi bitti

Büyükşehir, Derince`nin Turaj ile Kandıra`nın Çakmaklar Köyü bağlantı yolunu yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köy yollarının yapım ve asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışma sayesinde, birbirlerine komşu olan fakat aralarında yol bağlantısı bulunmayan Derince´nin Turaj Köyü ile Kandıra´nın Çakmaklar Köyü arasındaki yol yapılarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlandı.

KANDIRA YOLU KISALDI

Fen İşleri Daire Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma, yılların özlemini bitirdi. Yapılan bu çalışma sayesinde Derince´nin İshakçılar Köyü  ile Kandıra arasındaki 30 kilometrelik yol, 20 kilometre kısalarak, 10 kilometreye düştü. Bağlantı yolundaki çalışmasını tamamlayan Büyükşehir, aynı gün içinde yine Çakmaklar ile Teksen Köyü arasındaki 5 km´lik yolda genişletme ve dolgu çalışmasını da başlattı.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Yapılan çalışma nedeniyle Çakmaklar Köyü Muhtarı Nihat Demirtaş Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Muhtar Demirtaş, “İki köyü birbirine bağlayan bu yol yıllardır bekliyordu. Sesimizi duyurmaya çalıştık ama başaramadık. Köy Hizmetleri Müdürlüğü´nün, Büyükşehir´e geçmesiyle artık birçok hizmeti alabiliyoruz. Bu yol da o hizmetlerden biri. Sebep olanlardan Allah razı olsun” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!