KOMEK, altın bilezik gibi

Gölcük ve Karamürsel ilçelerindeki KOMEK merkezleri törenle açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin il genelinde düzenlediği KOMEK` (Kocaeli Meslek ve Sanat Edindirme Kursları) merkezlerinin açılışları sürüyor. Karamürsel ve Gölcük ilçelerinde KOMEK merkezlerini hizmete açan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşın hizmetinde olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

İLK TÖREN GÖLCÜK`TE
KOMEK merkezlerini kentin her köşesine yaymayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi ilk açılışını Gölcük`te yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından gerçekleştirilen açılışa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gölcük Merkez çarşının ikinci katında yer alan Gölcük KOMEK bünyesinde, bilgisayar, bilgisayar muhasebe, mefruşat, kuaförlük, İngilizce ve Arapça lisan ksursları bulunuyor. Kursiyerlere bir idareci, 7 usta öğretici ve 1 yardımcı personel tarafından eğitim veriliyor.

“VATANDAŞIN HİZMETİNDEYİZ”
Toplam 6 branşta ve 420 kursiyerin eğitim göreceği merkezin açılışında konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Belediyecilik sadece bilinen kanal, su, altyapı, yol yapmak değildir. Biz sosyal belediyecilik yapıyoruz günlük hayatı etkileyecek olumlu şeylerle ilgili ne yapmamız gerekiyorsa halkımız ve sivil toplum örgütleriyle birlikte gerekenleri yapıyoruz. Çünkü biz vatandaşın hizmetindeyiz. İnsan yararına yapılması gerekenler bizim görevimiz” dedi.

“SANAT ALTIN BİLEZİKTİR”
Konuşmasında kursların çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Atalarımız  sanat altın bileziktir demişler. Nereye gitse bozdurabilir. Her zaman işine yarar. Artık Avrupa birliğine girme süreci içindeyiz. Kaliteyi bilen, üreten, mesleğinde uzmanlaşmış insanlara ihtiyaç var. Sıradan değil aranan insan olun. Sıradan insan çok. Ne iş yaparsın? Her iş yaparım diyen insan hiç bir işi yapamaz. Bilgisayar ve yabancı dil bilmeyenler günümüzde okuma yazma bilmeyen insan gibidir. Gelişmiş ülkelerde çocuklar 4 yaşına gelinceye kadar bir uğraşa sahip oluyor” şeklinde konuştu.

“GÖLCÜĞE DOĞAL GAZI GETİRDİK”
Türkiye`nin değiştiğini, geliştiğini ve bunu da Başbakan Recep Tayip Erdoğan`a borçlu olduğumuzu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu “Başbakanımız çok çalışıyor ve bizi de teşvik ediyor. Halkımızın bize verdiği emaneti sonuna kadar koruyacağız. Yıllardır Gölcüğe doğal gaz gelmemişti. 29 Ekim`den önce Gölcüğe doğal gazı getirdik ve meşalemizi yaktık. Ama bütün evlere tek tek bağlanması zaman alıyor. Yılbaşına kadar büyük ölçüde bitecek. Biz gözümüzü kararttık ve bir delilik yaptık.  Bu işlerde birazda deli olmak gerek” diyerek, verilen hizmetler sırasında çekilen sıkıntıları dile getirdi.

ELLİBEŞ “EN GÜZEL CEVAP”
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de, Büyükşehir`in Gölcük ilçede doğalgaz, sahil düzenlemesi, kültür merkezleri ve daha bir çok önemli projelere imza attığını hatırlattı. Ellibeş, “Birileri Büyükşehir oldu da başınız göğe mi erdi? diye soruyor. Buna en güzel cevap yapılan hizmetlerdir. Sosyal belediyeciliğin bir anlayışı olarak eğitime de önem veriyoruz. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi bir borç bilirim” şeklinde konuştu.

KARAMÜRSEL`DE ŞENLİK VAR
Daha sonra Karamürsel KOMEK merkezinin açılışına giden Karaosmanoğlu, burada da büyük bir ilgiyle karşılandı. Açılışa Karamürsel Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Zekai İren, belde belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
7 branşta ve 536 kursiyerin eğitim göreceği merkez, Karamürsel`e canlılık getirdi.

“İKİ ELİMİZ YAKALARINDADIR”
Törende yaptığı konuşmada alt yapı çalışmaları için vatandaştan sabır isteyen Karaosmanoğlu, deniz ulaşımı konusunda büyük bir başarıya imza atıldığını söyledi. Kente sahip çıkılmasını isteyen Karaosmanoğlu, satın alınan iki deniz otobüsü ile seferlerin yapıldığını belirterek, “Biz hala yapılan borçları ödüyoruz. Ama hizmette veriyoruz. Ya onlar ne yapıyor? Bizi karalamaya çalışıyor. Önce utansınlar. İki elimiz onların yakasındadır. Yapanların yanına kar kalmayacaktır” dedi.

YILDIRIM`DAN TEŞEKKÜR
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım da, bu gün burada Kocaeli Büyükşehir`in Karamürsel`e getirdiği hizmetlerden birinin açıldığını söyledi. Başkan Yıldırım “İlçemize katkılarından ve çabalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`na teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.
Karamürsel İnönü caddesi`nde yer alan Karamürsel KOMEK bünyesinde, bilgisayar, mefruşat, giyim, stilistik, takı tasarımı, İngilizce ve Arapça üzerine, bir idareci, 7 usta öğretici ve 1 yardımcı personel tarafından eğitim veriliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!