“Kocaelispor´u batakta bırakmayız”

Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir önüne gelen 2 bin Kocaelispor taraftarından kulubün anahtarını teslim aldı:

28 Mayıs´ta yapılan olağanüstü kongrede Kocaelispor Kulüp Başkanlığına seçilen KOSTAD (Kocaelispor Taraftarlar Derneği) Başkanı Cemal Derya, kulüp başkanlık odasının anahtarını Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´na teslim etti. Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen miting, Başkan Karaosmanoğlu´nun destek sözleriyle şölen havasına dönüştü.

BELEDİYE ÖNÜNDE 2 BİN TARAFTAR
Kongrede başkanlık için yarışan iki adayı yetersiz bulup kendi listeleriyle seçime giren Kocaelisporlu taraftarlar, cuma akşamı Büyükşehir önündeydi. Mesai bitiminde belediye binası girişinde toplanan yaklaşık 2 bin Kocaelispor taraftarı, üzerlerindeki formalar, bayraklar, atkılar ve söyledikleri şarkılarla adeta şölen havası estirdi. Coşkulu Kocaelispor taraftarı önünde mikrofona çıkan Kocaelispor Kulübünün çiçeği burnunda başkanı Cemal Derya, “Kocaelispor´a tüm kentin sahip çıkmasını istiyoruz. Bunun öncülüğünü de Büyükşehir Belediye başkanımızdan bekliyoruz. Ben şimdi sayın başkanımızın yanına çıkacağım ve birlikte aşağıya ineceğiz. Kocaelispor ile ilgili yapılacakları kendisi bizzat size anlatacaktır” dedi ve başkanlık makamına çıktı. 

“SPORU ŞOV OLARAK KULLANMAM”
Karaosmanoğlu ile makamında görüşen Cemal Derya ile yaklaşık 5 dakika sonra başkanla birlikte taraftarın yanına geldi. Kocaelisporlu taraftarların “büyük başkan” sloganlarıyla mikrofona gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ben hiçbir zaman insanları aldatmadım, yalan söylemedim. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak maddi ve manevi taşın altına her zaman elimizi koyduk. Ama şov yapmadık. Sporu siyasetin şovu olarak kullanmadık. Kocaelispor´u merdiven yaparak bir yere gelmenin gayreti içinde olmadık” dedi.

“KEV TESİSLERİ, KOCAELİSPOR´UN MALI OLMALI”
Başkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Arkadaşlar, şu an Kocaelispor´un evi, yeri yurdu bile yok. O tesislerde Kocaelispor kiracı. Halbuki orası Kocaelispor için yapıldı. Bu tesisler mutlaka Kocaelispor´a verilmeli. Evsiz, barksız, yurtsuz kurum olur mu? Ben seçimden önce açık konuştum, ‘Kocaelispor Kulüp Başkanı olmam´ dedim. Çünkü hep bu makam siyasete alet edildi. Ortak payda olsun istedim. Başkan olmadım ama hep destek verdim, görevden hiç kaçmadım.

“KOCAELİSPOR EN YÜKSEKTEKİ BAYRAĞIMIZ”
Bugün Kocaelispor´u ayağa kaldırmak konusunda sadece Büyükşehir´le başarılı olamayız. Kentin bütün dinamiklerinin sahip çıkması lazım. Kocaelispor´a neden kimse yanaşmıyor? Çünkü büyük bir borç yükü var. Yıllarca ödenmemiş.
Ben tekrar söylüyorum: Bütün gücümüzle, elimizden geldiği kadar yanınızda olacağız. Gebze´nin de, Gölcük´ün de. Ama Kocaelispor en yüksekteki bayrağımız. Bu yüzden Kocaelispor´un daha çok sahip çıkacağız.”

DERYA ANAHTARI KARAOSMANOĞLU´NA VERDİ
Başkanın ardından mikrofonu alan Kocaelispor Kulüp Başkanı Cemal Derya, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Kocaelispor´a bugüne kadar büyük destek verdi. Bundan sonra da gereken desteği fazlasıyla vereceklerini belirttiler” diyerek elindeki anahtarı yeni yönetime teslim etmesi için Başkan Karaosmanoğlu´na verdi.

“EMANETE HIYANET ETMEYİZ”
Anahtarı alan Karaosmanoğlu ise, “Bugüne kadar aldığım hiçbir emanete hıyanet etmedim. Şundan emin olun ki, bu anahtarı da iyi ve kaliteli bir yönetime emanet edeceğiz. Ve seçilecek yönetimin maddi manevi yanında olacağız. Kocaelispor saplandığı çamurda kalmayacak. Yeni yönetimi Büyükşehir Belediye Başkanı işaret etmeyecek. Siz işaret edeceksiniz. Sizi anlıyorum, heyecanınızda haklısınız. Arkadaşların kongredeki tavrının da doğru olduğuna inanıyorum. Kocaelispor sahipsiz değildir” diyerek Kocaelispor Kulüp Başkanı odasının anahtarını cebine koydu. Anahtarı başkan Karaosmanoğlu´nun teslim almasının ardından kısa bir konuşma yapan Derya, “Başkanımıza herkesten önce taşın altına elini koyduğu için teşekkür ediyorum” diyerek Karaosmanoğlu´na taraftarlar adına bir çiçek takdim etti. 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!