Kocaeli´nin Kadın Meclisi de var

Kent Konseyi Kadın Meclisi ilk toplantısını yaptı.Kocaeli Büyükşehir Belediyesine Yerel Yönetimler Yasasında verilen görevle faaliyetlerini sürdüren Kent Konseyi bünyesinde, Gençlik Meclisinden sonra Kadın Meclisi de kuruldu. Meclisin kuruluş ve tanıtım toplantısı bugün

Kent Konseyi Kadın Meclisi ilk toplantısını yaptı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesine Yerel Yönetimler Yasasında verilen görevle faaliyetlerini sürdüren Kent Konseyi bünyesinde, Gençlik Meclisinden sonra Kadın Meclisi de kuruldu. Meclisin kuruluş ve tanıtım toplantısı bugün Büyükşehir Belediyesi´nde gerçekleştirildi.



YÖNETMELİK ANLATILDI
Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Ulusal Kadın Meclisleri Koordinatörü Yasemin Uyar, Gölcük Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ile belediyelerin kadın meclis üyeleri ile yöneticileri, siyasi partilerin kadın kolları temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının kadın yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Süleyman Durak, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi yönetmeliği konusunda bilgi verdi.



“KADINLAR KATILIMCI OLMALI”
Gölcük Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, Gölcük´te yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verirken, Ulusal Kadın Meclisleri Koordinatörü Yasemin Uyar ise Kadın Meclislerinde iki konunun önem kazandığına dikkat çekti. Uyar, “Kadınlarımız birinci olarak katılımcı olmalı, ikinci olarak da neleri değiştirmek istediğini tanımlamalı. Ayrıca istihdam, ekonomik özgürlük, şiddetin önlenmesi, eğitim ve sağlık konularında çözümler üretmeli” dedi. Uyar kadınların hem yerel hem de ulusal düzeyde çalışmaları gerektiğini de vurguladı.



MECLİSİN HEDEFLERİ
Kadın Meclisi´nin hedeflerini açıklayan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise, “Kadın Meclisi olarak, kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeyi hedeflemekteyiz” diye konuştu.

“KALİTE YÜKSELECEK”
Avrupa Birliği sürecinde sivil toplumların karar alma süreçlerine katılmalarının önemine değinen Ustaoğlu, kadın, genç, yaşlı ve engellilerin oluşturacağı çalışma gruplarının kent yaşamında şeffaf, sürdürülebilir, hesap verebilir ve ölçülebilir kararlar alıp hızla hayata geçirilmesinde etkin rol alacakları ifade etti. Ustaoğlu, “Böylelikle kentlerimizde yaşam kalitesi yükselecek, sorunlar yerinde ve zamanında çözüme kavuşacaktır” dedi.

YÖNETİM SEÇİMİ HAZİRANDA
Bayan belediye meclis üyelerini temsilen Oya Tuncel toplantıyla ilgili görüşlerini açıklamasından sonra kokteyle geçildi. Kent Konseyi Kadın Meclisi, haziran ayının üçüncü haftasında gerçekleştirilecek ikinci toplantıda, meclis yönetimini belirleyecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!