´Kocaeline ihanet edemem´

Başkan Karaosmanoğlu popülist anlayışla hareket etmeyeceklerini söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yıllardır ihmal edilen alt yapı çalışmaları nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. AYKOME Üst Kurul Toplantısı`na katılan Başkan Karaosmanoğlu, “Alt yapı yatırımları nankör çalışmalardır. Ama bu bizi yıldırmamalı. Alt yapıyı tamamlamadan üst yapıyı yapmak bu kente ihanet olur” dedi.

“POPÜLİST YAKLAŞMAYACAĞIZ”
Büyükşehir Meclis Salonu`nda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Karaosmanoğlu, alt yapı noktasındaki büyük sıkıntıları aşmak için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu sıkıntıları hep beraber fedakarlık yaparak aşacaklarını kaydeden Karaosmanoğlu, “Hepimiz çok iyi bilmekteyiz ki alt yapıya yapılan yatırımlar gözükmemektedir. Bu nedenle de insanlarımız zaman içinde yapılan çalışmaları unutmaktadır. Ancak, bizler popülist yaklaşmayacağız. Alt yapıyı tamamlamadan  üst yapıya kesinlikle geçmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

“KOORDİNE OLALIM”
2005 yılı ile birlikte tamamen planlı bir çalışma içine girildiğine dikkat çeken Karaosmanoğlu, “Alt yapı çalışmalarımız belirlediğimiz stratejilerimiz doğrultusunda devam etmektedir. Hep birlikte çok iyi koordine olmak zorundayız. Alt yapı çalışmalarımızı dayanışma içinde programlı bir şekilde sürdürdüğümüz taktirde kentimizin önünü açarız” şeklinde konuştu.

“ORTAK KAZI ÖNEMLİ”
Çevre belediyeler ve diğer kurumlarla birlikte ortak kazı yatırımlarının başladığını belirten Karaosmanoğlu, Yeniköy`den start alan ortak kazı programına dikkat çekti. Buradaki çalışmanın Kocaeli`nin diğer bölgelerine örnek olacağını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Yeniköy`de yapılan ortak çalışmanın her bölgemize örnek olacaktır. Bu çalışmalarda teknik arkadaşlarımız da önemli sorumlulukları var. Her kazmanın önemli bir maliyet getirdiği unutulmamalı” dedi.

2006 PROGRAMIZI BELİRLEYİN
Öte yandan dün gerçekleştirilen AYKOME Üst Kurul Toplantısı`nda kurumların 2006 çalışma programlarıyla ilgili bilgilerini ekim ayı sonuna kadar Büyükşehir Belediyesi`ne bildirmeleri istendi. Kurumların vereceği bilgiler ışığında 2006 yılı çalışma takvimini hazırlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, söz konusu raporunu kasım ayındaki AYKOME toplantısında açıklayarak karar altına alacak.

KÖY YOLLARINI BOZANDAN ÜCRET
Toplantıda ayrıca, Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki köy yollarından “Zemin Tahrip Bedeli” alınmasına da karar verildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Genel Sekreter Münir Karaloğlu, “1200 km köy yollarına 160 bin ton asfalt döktük. Herkes yapacağı çalışmadan artık sorumlu. Kimse ‘Nasılsa bedel ödemiyoruz` diye köy yollarını kazamayacak. Kazarsa da bedelini ödeyecek” açıklamasını yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!