Kocaeli´ndeki belediyeler işveren sendikası kurdu

Kocaeli´nde belediye yönetimlerinin de artık bir sendikası oldu.

Kısa adı Yerelsen olan Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası`nın kuruluş dosyası, dün Kocaeli Valiliği`ne sunuldu. Kocaeli`ndeki tüm belediyeler ile belediyelere bağlı kuruluş, işletme ve iştiraklerin üye olabileceği sendika, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde üye işverenler adına masaya oturmaya yetkili olacak.

BÜYÜKŞEHİR ÖNCÜLÜĞÜNDE
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde oluşturulan Yerelsen`in kuruluşu ile ilgili dosya tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Çöpoğlu ile Kontrol ve Güvenlik Daire Başkanı Selami Aydın, hazırlanan dosyayı, Kocaeli Vali Yardımcısı Necmettin Kalkan`a sundu. 

ÇALIŞMA BARIŞINI SAĞLAYACAK
Ziyarette Yerelsen`in kuruluş amacıyla ilgili bilgi veren Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çöpoğlu, sendikanın çalışma barışına büyük katkılar sağlayacağını söyledi. İl sınırları içindeki belediyelerin sözleşme süreçlerinde yaşanan zaman kayıplarını önleyeceklerini kaydeden Çöpoğlu, üyeler arasındaki uygulama dengesizliğini de ortadan kaldıracaklarının altını çizdi.

TÜRKİYE GENELİNDE 2. SENDİKA
Çöpoğlu ayrıca, İstanbul`da Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Miksen`den sonra Yerelsen`in, Türkiye genelinde kurulan ikinci belediyeler iş veren sendikası olduğunu söyledi.
Sendikanın geçici yönetim kurulu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çöpoğlu ve İSU Genel Müdürü Mustafa Sarıgül`den oluşuyor. Genel kurulun ise kısa bir süre sonra gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!