Kocaeli´nde yelkenler fora

Kurtuluş Günü etkinlikleri arasında yer alan yelken yarışlarına ilgi hayli büyük oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 28 Haziran Kurtuluş Günü kapsamında Kocaeli Kültür ve Spor Günleri etkinlik arasında yer alan yelken yarışları büyük ilgi gördü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 28 Haziran Kurtuluş Günü kapsamında Kocaeli Kültür ve Spor Günleri etkinlik arasında yer alan yelken yarışları büyük ilgi gördü. Yarışları izleyen Başkan Karaosmanoğlu, dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verdi.

5 TAKIM, 48 SPORCU KATILDI
İzmit Körfezinde düzenlenen Yelken yarışlarına İzmit, Derince, İgsaş ve Karamürsel Yelken Kulübü, Poyraz Spor Kulübü takımlarından yaşları 7 ile 60 arası değişen 48 sporcu katıldı. Yarışları merkez hakem komitesince atanan 14 hakem yönetti. Her sınıftan ilk üç dereceyi alan takım ve sporculara kupa ve madalya verilirken, ayrıca tüm katılımcılara katılım belgesi takdim edildi. Ödül töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan, İzmit Yelken Kulübü Başkanı Turgay Arslan, Yelken İl temsilcisi Göksel Teoman ile diğer kulüp temsilcileri hazır bulundu.

PİŞMANİYEDEN SONRA YELKEN
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sosyal belediyecilik anlamında üstüne düşen görevi yerine getirdiğini belirterek, yelken yarışlarının da bunun bir parçası olduğunu söyledi. Yelken yarışlarının önümüzdeki yıllarda uluslararası boyutlara ulaşacağına inandığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Benim yelken sporu yapma imkanım olmadı. Ama bu sporu ve yapanları çok seviyorum. Yelken saat kulesinden sonra Kocaeli´nin 2. sembolü olacak nitelikte. Kocaeli denince artık yelken ve deniz sporları akla gelmeli. Tüm sahil beldelerimizde yelken sporu yapılabilecek. Denizde balıklarla birlikte yelkenler yüzsün. İzmit yelken kulübüne güvenim var. Biz bu işin altına elimizi değil, gövdemizi koymaya hazırız.

DENİZİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Denizlerimize sahip çıkalım. Geçen seneler de bu deniz bize kızmıştı. Ama artık gülümsüyor ve bu gülümsemenin devam etmesini istiyorum en güvenli ulaşım denizle oluyor. Tüm çevremizde daha güzel manzaralar görmek bizim hakkımızdır. Amacımız sizlere çok güzel bir kent bırakmak. Her noktada çalışmalarımız devam ediyor. İzmit körfezi dünyanın en güzel iç denizi olacak” dedi.

Yarışlarda dereceye girenler ve kategorileri :

Optimist Genel
1. Berker Ege Ankara (İYK)
2. Mustafa Onur Durak (İYK)
3. Yadigar Çerikçioğlu (İYK)
4. Özgür Çağatay Arslan (DYK)
5. Deniz Ersoy (İYK)

Optimist bayan
1. Berfin Ece Ankara (İYK)

Laser 4.7
1. Tolga Mert Küçük (İYK)
2. Kazım Ulaş Can (İYK)
3. Semih Pekyörük (İYK)

Laser Radial
1. Utku Gönener (İYK)
2. Yeşeim Tezcan (İYK)
3. Serdar Çeleik (İGSAŞ)

Laser Radial Bayan
1. Yeşeim Tezcan (İYK)
2. Reyhan Yılmaz (İYK)

Laser Standart
1. Alaettin Develi (İYK)

Pirat
1. Niyazi Gülşen- Cenk Açıkgöz (İYK)
2. Uğur Tunalı-Ahmet Gök (Ferdi)

Pirat En Genç
1. Enes Çaylak (KYSK)

Bizi;
sosyal medyada takip edin!