Kocaeli`nde yaşayan kitap ve gazete yazarları için deniz turu düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli`nde yaşayan ve görev yapan kitap ve gazete yazarları için vapur gezisi düzenledi. Eskihisar`a yapılan geziye yaklaşık 70 yazar katılırken, bir günlük deniz sefası oldukça eğlenceli geçti.

Eğitim Kültür Daire Başkanlığınca koordine edilen gezi, Marina`dan başlandı. Gebze Eskihisar`da bulunan Osman Hamdi Bey Müzesi ve Eskihisar Kalesi gezildi. Antikkapı tarafından hazırlanan kuru pasta ve öğle yemeği ikram edilen yazarlar, Körfez`in güzelliklerini seyretme olanağı buldu.

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU İLE BULUŞMA

Gezi öncesi yazarlar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile de bir araya geldi. İzmit Marinası`nda gerçekleşen Başkan Karaosamonoğlu - yazarlar buluşmasına Başkan Danışmanı Ömer Polat ve Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da katıldı.

BAŞKANDAN ÖZEL İLGİ

Vapurla kültür gezisine katılan yazarlar Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu`nun yakın ilgisiyle karşılaştı. Her fırsatta tarihi değerlere sahip çıkılmasının önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizler ülkenin aydın kişilerisiniz. Denizi kullanmak ileri ülkelerin işi. Yıllardır pisliklerimizi attığımız denizimizin eski haline gelmesi için önemli projelere imza attık. Türkiye`de çevre bilinci genişliyor. Kaybettiklerimizi kazanmak zorundayız. Deniz ulaşımının nedenli konforlu, ucuz ve güvenli olduğunu halkımıza anlatmalıyız. Hep birlikte bu güzelliği toplumumuza kazandırmalıyız” dedi.

Öte yandan Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı ve Gazeteci Yazar Erdoğan Özdemir Başkan Karaosmanoğlu`na kitaplarını hediye etti.

Geziden son derece memnun ayrılan yazarlar Başkan Karaosmanoğluna ve Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçoğluna teşekkür etti.