Kocaeli seyircisi tiyatroya koştu

Şehir Tiyatroları Godot`yu Beklerken adlı oyunla sezona perde açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2006-2007 tiyatro sezonunu açtı. Şehir Tiyatroları yeni sezona İrlandalı ünlü yazar Samuel Beckett´in absürd tiyatro türüne en iyi örnek gösterilen Godot´yu Beklerken adlı oyunu ile “merhaba” dedi.

SDKM TAMAMEN DOLDU
Sezon açılışı ile oyunun prömiyerine Kocaeli seyircisi büyük ilgi gösterirken, Süleyman Demirel Kültür Merkezi Büyük Salonda tüm koltuklar doldu. İki perdelik oyunu büyük bir dikkatle izleyen tiyatroseverler, oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı. Başarılı dekor ve ışık tasarımı ile farklılık yaratan oyunda, Şehir Tiyatroları´nın usta oyuncuları büyük başarı sergiledi.

SAVAŞ´TAN SEYİRCİYE TEŞEKKÜR
Oyun sonunda sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, tiyatroya gösterdikleri ilgi nedeniyle asıl alkışlanması gerekenlerin seyirciler olduğunu söyledi. Savaş, “İki yılda 150 bin seyirciye ulaştık. Bu, her anlamda bir rekor. Bugün de bu salondaki tüm koltukları doldurdunuz ve bizleri yalnız bırakmadınız. Sizi alkışlıyor ve karşınızda eğiliyoruz” şeklinde konuştu.

“SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ”
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sait Karaçorlu da oyun sonunda sahneye gelerek oyuncular ile Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş´ı kutladı. Şehir Tiyatroları´nın başarısının tescilli olduğunu söyleyen Karaçorlu, “Sizler ve başarınızla gurur duyuyoruz. Ayrıca böylesine güzel bir seyirciye sahip olduğumuz için de kendinizi şanslı buluyoruz. Yeni sezonda daha bir çok başarıya imza atacağınıza inanıyorum” dedi.

BELARUS´TA DA SAHNELENDİ
Oyun, prömiyeri öncesinde ulusal ve uluslar arası arenada da sahnelenmişti. Geçtiğimiz haziran ayında 15. Uluslar arası İstanbul Tiyatro Festivali´ne, 4. Tiyatro Olimpiyatlarına ve 21 ülkenin katılımıyla Belarus´ta yapılan Brest Darama and Music Theatre Festivaline katılan “Godot´yu Beklerken” büyük başarı elde etmişti.

DEKOR, IŞIK VE OYUNCULAR
Uğur Ün-Tarık Günersel´in çevirisini yaptığı, Ali Taygun´un yönettiği oyunun dekor tasarımı Ali Cem Köroğlu´na, ışık tasarımı ise Cafer Yiğiter´e ait. Oyunda Şehir Tiyatrolarının usta sanatçıları Melih Düzenli (Vladimir), Ufuk Aşar (Estragon), Aydın Sigalı (Pozzo), H. Fatih Sevdi (Lucky) ile Zeynep Özan (Çocuk) rol aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!