Kocaeli KOBİ´lerine ücretsiz danışmanlık hizmeti

Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Erkan Ayan, PUM yetkilisi ile toplantı yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hollanda İşletme İşbirliği Programı PUM´un kıdemli uzmanlarıyla, Kocaeli KOBİ´lerinin ücretsiz danışmanlık ve uzmanlık desteği alması için görüşme yaptı.

KOCAELİLİ KOBİLERE KATKISI
Hollanda hükümeti ile iş veren sendikası tarafından ortaklaşa kurulan bu proje, gönüllülerle birlikte kendi istekleriyle ücretsiz olarak KOBİ´lere danışmanlık hizmeti vermeyi içeriyor. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi´nden PUM´un yerel temsilcisi Zerfer Geçim ile bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası İlişkiler ve AR-GE Koordinasyondan sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan, Kocaeli ile Hollanda şirketlerini bir araya getirmek için yapılacak çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulundu. Genel yönetim, organizasyon, finansal yönetim, personel eğitimi, bilgi teknolojileri, üretim, maliyetlerin düşürülmesi, verim artırımı, pazarlama, kalite artırımı, satış ya da teknoloji gibi 28 farklı sektörde Hollanda İşletme İşbirliği Programı PUM uzmanlarının sağladığı destek ile bugüne kadar yüzlerce Türk işletme ve kuruluşlarının bu hizmetten faydalandığını belirtilirken, Kocaelili KOBİ´lerin de bundan haberdar olması için Büyükşehir Belediyesi tarafından böyle bir çalışma yapıldığı ifade edildi. 

ŞİRKETLER ARASI İLETİŞİM
Bu proje ile Hollanda İşletme İşbirliği Programı PUM uzmanları; işletmelerde ortaya çıkan problemlerin tespit edilmesinde, analizinde ve çözüm bulunmasında aktif bir şekilde yardımcı olarak; uzman bilgi ve deneyimlerini organizasyonda ihtiyacı olan kişilerle paylaşarak, yeni üretim metotlarını ve diğer yeni teknolojileri tanıtarak, göstererek ve öğreterek, işletmenin gelecekte daha verimli ve çevreye duyarlı çalışmasını sağlamak üzere işletme kültüründe değişimler başlatarak, çeşitli alanlarda işbirliği sağlamak üzere şirket ile ülkemizdeki ve yurtdışındaki diğer şirketler arasında iletişim kurulmasını sağlayarak ücretsiz katkı veriyorlar.

 

ERKAN AYAN, PUM İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
PUM uzmanlarının parasal destek sağlamadıklarını dile getiren Başkan Danışmanı Erkan Ayan, “PUM uzmanları, mesleki bilgi ve deneyimlerini yardıma ihtiyaç duyan şirketlere sunmaktadırlar. Destek ücretsiz olarak doğrudan proje bazında sağlanmaktadır. Hollanda kıdemli uzmanlarının desteği birçok firmanın başarısında önemli bir teşvik unsuru olmuştur. 25 yıldan uzun bir süredir PUM, Afrika, Asya, Orta Doğu , Latin Amerika ile Orta ve Doğu Avrupa´daki şirketlerde kıdemli uzmanlar görevlendirmektedir. Talep üzerine uzmanlar bu ülkelere giderek, uzman bilgi ve tecrübelerine ihtiyaç duyan, ancak bunu yerel olarak yeterli ölçüde sağlayamayan şirketlere destek olmaktadırlar. PUM uzmanları, ekonominin değişik alanlarında kariyer yapmış ve uzun yılların birikimiyle alanlarında geniş tecrübeler edinmiş kişilerdir. PUM uzmanları verdikleri hizmet için finansal herhangi bir karşılık almamakta, yardım amaçlı çalışmaktadırlar.
PUM, ayrıca daha fazla iş imkanları yaratılması ve çevre dostu üretim tekniklerinin kullanımının özendirilmesi için çalışmaktadır. Son olarak, PUM kendisine başvuran şirketler ile Hollanda´daki firma ve sanayi kuruluşları arasında irtibat sağlayan bir birim olmayı amaçlamaktadır”
şeklinde PUM ile ilgili ayrıntılı bilgiler vererek, başvuru için www.hollandapum.com adresinde bilgi alabileceklerini belirtti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ
PUM´un herhangi bir ideolojik bağlantısı bulunmamakta olup, gönüllülerden oluşan bağımsız bir organizasyon olduğunun da altını çizen Ayan, “PUM´da yaklaşık 4200 kıdemli uzman gönüllü olarak çalışmakta ve yılda 2000 civarında proje gerçekleştirilmektedir. PUM endüstri, tarım, ticaret ve yönetimin akla gelebilecek hemen her alanda, ayrıca sağlık, mesleki eğitim, çevre ve kamu hizmetleri alanlarında uzmanlara sahiptir” diyerek İşletme İşbirliği Programı PUM danışmanlık hizmetinin ücretsiz bir hizmet olduğunu fakat sadece davet eden Türk firma havaalanı transferleri ile Türkiye´de kalma süresi içinde ikamet ve iaşe giderlerini karşıladığını kaydetti. PUM Yerel Yetkilisi Zafer Geçim ise, değişen ve gelişen Kocaeli´nde alt yapı yatırımlarının dikkat çekerek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bir işbirliği yapıp, şirketleri bu projeden faydalandırmayı düşündüklerini, belediyenin alt yapı çalışmalarına da ücretsiz danışmanlık ve uzman işbirliği yapabileceklerini belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!