Kocaeli Kent Kart´ı sevdi

Bir ayda yaklaşık 14 bin kişi sisteme abone oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin toplu ulaşımda hizmete soktuğu Kent Kart sistemi, Kocaelililer tarafından kısa zamanda benimsendi. 30 Ocak günü hayatımıza giren ve toplu taşımda bozuk para dönemine son veren sisteme, bugüne kadar 13 bin 912 kişi abone oldu.

GELİR YÜZDE 40 ARTTI
Kent Kart`la seyahatin daha ucuz olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi`nin geçen aydaki ulaşım gelirinde yüzde 40`a varan bir artış kaydedildi.
Modern kentlerin kullandığı sistemi en çok tercih edenler ise öğrenciler. Büyükşehir Belediyesi`ne ait otobüslerin tamamında uygulamaya konulan Kent Kant sistemi ile yolculuğun yüzde 20 oranında ucuz olması öğrencilerin sisteme olan ilgisini artırdı. Öğrenciler Kent Kart sayesinde şehir içi ulaşımda, 75 kuruş yerine 50 kuruşa seyahat edebiliyor.

60 YAŞ ÜSTÜNE İNDİRİM
Öğrencilerle birlikte kartı en çok tercih eden grup ise 60 yaş üstü vatandaşlar. Ulaşım Daire Başkanlığı`ndan gerekli belgeyi alan vatandaşlar, bu belgelerle indirimli Kent Kart`larını bayilerden satın alıyor ve 1 YTL olan şehir içi yolculuktan 80 kuruşa yararlanabiliyor.

YÖNETİCİLER MEMNUN
Kent Kart`a gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, “Sisteme geçeli henüz bir ay oldu. Ama vatandaşlarımızın büyük ilgisi var. Kent Kart kısa bir süre içinde tüm vatandaşlarımızın vazgeçilmezi olacak” şeklinde konuştu.

DENİZ ULAŞIMA DA GEÇİLDİ
Öte yandan Kent Kart sistemi geçen hafta deniz ulaşım araçlarında da kullanılmaya başlandı. Sistemi uygulamaya koyacak cihazlar iskelelerdeki turnikelere monte edildi. Vapur ve deniz otobüslerinde Kent Kartı tercih eden vatandaşlar, 1.75 YTL yerine sabit olarak 1.5 YTL ödüyor. Büyüklük ve işlev olarak kredi kartı kimliğine sahip olan Kent Kart, önümüzdeki dönemde hayatın tüm alanında kullanılmaya başlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!