Kocaeli İtfaiyesi`ne özel görev

Büyükşehir İtfaiye ekibi, Antalya`da yapılacak olan Dünya Ralli Şampiyonası`na gitti

Yangın söndürme, önleme, arama-kurtarma ve ilk yardım konularında Türkiye`nin en tecrübeli itfaiyesi konumunda olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibi, bu başarısından ötürü Antalya`da yapılacak olan Dünya Ralli Şampiyonası`nda görev yapmak üzere bu ile gönderildi.

DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONASI`NDA GÖREV
Konya ve Mersin gibi illere yönelik gerçekleştirdiği model çalışmalar ile Bulgaristan`da yapılan uluslar arası yarışmada Türkiye`ye şampiyonluğu getiren Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi şimdi 2-5 Haziran tarihlerinde Kemer - Kumluca - Antalya arasında yapılacak olan Dünya Ralli Şampiyonası`nda görevlendirildi. Üstün başarıları ve tecrübesi sayesinde itfaiye ekibi, olası kazalara anında müdahale edebilecek.

12 KİŞİLİK UZMAN EKİP
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu`nun geçen hafta İtfaiye ulaşan yazısına olumlu cevap veren Büyükşehir İtfaiyesi bu çerçevede bugün 12 kişilik uzman itfaiyeci grubunu Antalya`ya uğurladı. İtfaiye Çavuşu Aklan Özdemir gözetiminde görev yapacak olan Büyükşehir İtfaiye grubu yarışlar sırasında çıkabilecek olası kazalarda yangın söndürme, sürücüyü kurtarma ve ilk yardım konularında görev yapacak.

DEV ORGANİZASYONDA KOCAELİ ADI
Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin 17 Ağustos Depremi`nin ardından aldığı uluslar arası eğitimleri ve çeşitli zamanlarda gösterdiği performansını yakın takibe alan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, bu yıl 25 ülkenin katılacağı Ralli Yarışları`nda Kocaeli Büyükşehir Belediye itfaiyesi ile çalışmayı uygun buldu.Konuyla ilgili bir açıklama yapan İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Türkiye Otomobil Sporcuları Federasyonu`nun Büyükşehir İtfaiyesini tercih etmelerinin kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, “25 ülkenin katılacağı böylesine önemli bir ralli şampiyonasında göreve çağrıldık. Yarışlarda kazaların olmaması en büyük dileğimiz ancak olası kazalara karşı ekibimizin büyük bir başarı ile görevini yapacağına inanıyorum” dedi.  2 Haziran Perşembe akşamı saat 19:00`da Cumhuriyet Meydanı`ndan verilecek start ile başlayacak yarış, üç gün sürecek ve 5 Haziran Pazar günü öğle saatlerinde Kemer Servis Alanı`nda sona erecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!