Kocaeli-İstanbul ortaklığı

Kocaeli ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sorunlara ortak çözüm bulacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında koordinasyon toplantısı yapılarak, sorunlara ortak çözüm projesi üretmek için anlaşmaya varıldı. İki Büyükşehir Belediyesi bürokratları ayda bir kez buluşup, “Çevre, ulaşım, doğalgaz, özelleştirme, konut, sosya-ekonomik ve fiziksel yapı ile kentsel altyapı konularında" ortak çalışma yapacak.

BÜROKRATLAR SEKA´DA BULUŞTU
Çağdaş bir kent olma yolunda önemli çalışmalara imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ortak sorunlar yaşanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma programının ev sahipliğini yaptı. Sekapark Otel´de yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş, her iki belediyenin Genel Sekreter Yardımcıları Gülser Ustaoğlu, Ersin Yazıcı, Mustafa Soydabaş, Muammer Erol, Şaban Erden, Hüseyin Eren, Mevlüt Vural, Rafet Bozdoğan ve üst düzey bürokratlar katıldı.

“DENEYİMLERİ PAYLAŞALIM”
Görüşmede karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımının önemine değinen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul Büyükşehir´in çalışmalarından faydalanarak özellikle çevre ve deniz ulaşımında başarılı olduklarını söyledi. Ortak çalışmayla hem İstanbul hem Kocaeli için hayırlı sonuçlar elde edileceğini belirten Karaosmanoğlu, “Kocaeli İstanbul´un küçük kardeşi. Fiziki yapısıyla ulaşımıyla, deniziyle, coğrafi yapısı ve her türlü alt ve üstyapısıyla birbirine yakın, birbirine benzeyen, birbirine muhtaç iki kent. İstanbul ve Kocaeli iki kent ama, tek vücut gibiyiz. Tüm sorunlarımızı ortak çözmeliyiz” dedi.

ÇEVREYE ÖNEM
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş, görüşme sırasında hava kirliliği konusuna değinerek, kömür kadar egzoz gazının da kirlilik meydana getirdiğini söyledi. Pektaş, hava kirliliğinin önüne geçmek için vatandaşın kömürü bırakıp, doğalgaz uygulamasına geçmesi gerektiğini ifade etti.

ANLAYIŞ BİRLİĞİ SAĞLANDI
Toplantıda olası Marmara depreminde İGDAŞ ve İZGAZ acil eylem planı da görüşüldü. Türkiye´de doğalgaz konusunda insan yetiştiren kurum olan İGDAŞ ayrıca İZGAZ personelini canlı hatta kaynak yapılması ve sıkıştırılmış gazın ulaşım araçlarında kullanılması konusunda eğitim verecek. Kentsel dönüşüm, Marmararay, kara ve deniz ulaşımın entegrasyonu, 1/25 binlik nazım imar planı gözden geçirilerek iki kent arasındaki imar planında anlayış birliği sağlandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!