Kocaeli güzellikleri gün ışığında

4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması´nın ödül töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli`nin güzelliklerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen 4 Mevsim Kocaeli -1 adlı fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı. Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi`nde dün akşam gerçekleştirilen ödül törenine ilgi hayli yoğun olurken, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli`nin güzelliklerinin sanayinin gölgesinde sır gibi kalmaması dileğinde bulundu.

“DEĞİŞİMİ AKTARACAĞIZ”
174 fotoğraf sanatçısının 793 eserle katıldığı yarışmanın ödül töreninde ilk konuşmayı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat yaptı. Aynı zamanda jüri üyeleri arasında yer alan Polat, fotoğraf yarışmasının hangi amaçla düzenlendiğini anlattı. Yarışma için çekilen fotoğrafların bugün için doğal olarak görülmesine karşın, yarın için ayrı bir anlam kazanacağını belirten Polat, bu sayede Kocaeli`nde yaşanan değişimi gelecek nesillere aktaracaklarını, genç neslin çevresine daha farklı bir gözle bakar hale geleceğini ifade etti.

“GÜZELLİKLERİ SABİTLEYECEĞİZ”
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Ana Sanat Dalı Başkanı ve Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) Süha Kocaoğlu ise, fotoğrafın belge olma özelliği bulunduğunu belirterek, yarışma ile Kocaeli`nin güzelliklerini sanatsal bir açıdan sabitleyeceklerini dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da fotoğraf yarışmasına verdikleri önemi anlattı.

“SIR GİBİ KALMAYACAK”
Kocaeli`nin güzelliklerinin yıllarca sanayinin gölgesinde sır gibi kaldığını, bunun artık değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, yarışma ile sadece Kocaeli`nin güzelliklerini belgelemekle kalmayacaklarını, uluslar arası alanda da ilimizi tanıtma imkanı bulacaklarını kaydetti. Karaosmanoğlu, sergilerin önümüzdeki yıl daha büyük katılımla devam etmesini arzu ettiğimizi belirterek sözlerini noktaladı.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının ardından yarışmada ilk üç dereceye giren fotoğraf sanatçılarına para ödülü, teşekkür belgesi, kristal plaketlerini verdi. Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya Jüri Özel Ödülü`nü, Genel Sekreter Münir Karaloğlu Büyükşehir Özel Ödülü`nü, Kocaeli`nin tanınmış fotoğraf sanatçılarından Cemal Turgay ise mansiyon kazanan yarışmacılara ödüllerini takdim etti. Törende son olarak Başkan Karaosmanoğlu, jüri üyelerini oluşturan Cemal Turgay, Faruk Ertunç, Suha Kocaoğlu, Garbis Özatay ve Serdar Akyay`a da kristal plaket verdi.

30 ARALIK`A KADAR AÇIK
Bu yıl ilki düzenlenen 4 Mevsim Kocaeli-1 adlı fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler, pazar ve pazartesi günleri dışında 30 Aralık 2005 Cuma gününe kadar Kocaelililer tarafından görülebilecek.

Dereceye girenler:

DERECE

AD-SOYAD

ESER ADI

ŞEHİR

ÖDÜL

Birinci

Mustafa Onur

Yelkenler

Gölcük

5 bin YTL

İkinci

Recep Yüksel

Pembekayalarda Keşif

İzmit

4 bin YTL

Üçüncü

İsmail Arzu Açıkel

Çeşm-i Derya

Adapazarı

3 bin YTL

B.şehir Özel

A. Remzi Tülüce

Bağçeşme`den İzmit

Derince

2 bin YTL

Jüri Özel

Güngör Yıldırım

Nüshetiye Şelale

İzmit

1 bin YTL

1.Mansiyon

Servet Sezgin

İzmit

Adapazarı

500 YTL

2.Mansiyon

Veli Tekin

Değirmendere

Hereke

500 YTL

3.Mansiyon

Ali Fuat Altın

Adsız-4

İzmit

500 YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!