Kocaeli bayramlaştı

İki bakanın katılımı ile yapılan kent bayramlaşmasına ilgi büyüktü

Kocaeli Kent Bayramlaşması`nın 4.sü bu yıl iki bakanın katılımı ile Antikkapı`da gerçekleşti. Kent halkının protokol üyeleri ile buluşup, kucaklaştığı bayramlaşma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, bayram süresince hizmetleri aksatmadan sürdürdüklerini belirterek, hoş olmayan görüntülerin yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

İKİ BAKAN KATILDI
Kocaeli Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kent Bayramlaşması`na, KSO, İTO, KYÖD, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İKM, MÜSİAD, MARSİAD, İzmitliler Derneği ve çeşitli sivil toplum kuruluşları destek verdi. Bayramlaşma törenine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli Valisi Erdal Ata, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, AK Parti Milletvekilleri Muzaffer Baştopçu, Eyüp Ayar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili İlyas Şeker, protokol üyeleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

GELİŞEREK DEVAM EDECEK
Organizatör sivil toplum kuruluşları adına bir konuşma yapan MARSİAD Kocaeli Şube Başkanı Bahri Odabaş, dördüncü kez yapılan Kent Bayramlaşması`nın amacına ulaştığını söyledi. Odabaş bu uygulamanın gelecek bayramlarda daha da büyüyerek ve gelişerek devam edeceğini belirtti.

ÖNEMLİ BİR KAZANIM
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker yaptığı konuşmada, “Kent bayramlaşması geleneği artık bu kentte yerini almıştır. Şehrimiz adına bu güzel geleneğin  sürdürülmesine katkısı herkese teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler Kurban Bayramı`nı  huzur içinde  geçirmeniz için her türlü tedbirleri aldık. Kocaeli genelinde mezbahalarla birlikte geçici kurban kesim alanları oluşturarak toplam 19 noktada kasaplarla birlikte kurban kesim yerlerini halkımızın hizmetine sunduk. Bayram süresince  belediye otobüslerimizi  deniz otobüslerimiz ve olimpik buz sporları salonumuzu ücretsiz hale getirdik. Mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri koyduk. Vatandaşımız, huzur ve gönül rahatlığı ile bayram geçirsin istedik” dedi.

GAZETECİLERİ UNUTMADI
Konuşmasında basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü`nü de kutlayan Şeker, “İslam aleminin en önemli günlerinden biri olan Kurban Bayramı`nın ülkemize ve dünyaya barışı, kardeşliği, sevgiyi ve huzurfu getirmesini temenni ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetlerle bütün kentimiz insanının her gününü bayram sevinci haline dönüştürmenin çabası içindeyiz” şeklinde konuştu.

ETLİ PİLAV İKRAM EDİLDİ
Konuşmaların ardında bayramlaşma başladı. Bayrama kakılanlar birbirlerinin Kurban Bayramı`nı kutlarken, Antikkapı Restoran görevlileri, törene katılanlara etli pilav ikram etti. Vatandaşların yoğun ilgisi, organizasyon ekibini mutlu etti.

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!