Kocaeli Basın Eğitim Merkezi kurulacak

KGC`nin “Basın Merkezi” talebine, Büyükşehir Belediye Başkanı eğitim şartıyla destek verdi

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu makamında ziyaret ederek, bütün basın mensuplarının bir çatı altında toplanması için “Basın Merkezi” kurulmasına destek istedi. Talebi olumlu bulan Başkan Karaosmanoğlu, merkezde basın mensuplarına eğitim verilmesi koşuluyla bu seve seve katkıda bulunacaklarını söyledi.

TEK ÇATIDA TOPLANACAKLAR
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevine seçilen Halit Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Güler, Şennur Uzan Yıldız, Ali Aydemirer, denetim kurulu üyeleri Eyüp Gencer, Zümrüt Sevinç ve Cemal Kaplan ile birlikte, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu´nu ziyaret etti. Genç bir ekiple yola çıktıklarını belirten Yılmaz, Kocaeli Türk Basın Birliği´nin talebi olan “Basın Merkezi” isteğine, ilg enelinde gazetecilik yapanların aynı çatı altında toplanması için olumlu baktıklarını belirterek, Başkan Karaosmanoğlu´ndan kendilerine destekv ermesini istedi.

EĞİTİMLİ GAZETECİ FARKI
Kocaeli´de görev yapan basın mensuplarının aynı çatı altında toplanması talebine olumlu bakan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu projede basın mensuplarının eğitimine yer verilmesini istedi. Eğitimli gazetecinin elinden çıkan haberin mutlak surette doğru ve objektif olacağını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Çünkü o haber birkaç kaynaktan öğrenilerek yazılmıştır. Kulaktan dolma, ona buna sataşarak, yıkmak, yıpratmak amacıyla yapılmış haber değildir. Bu anlamda mesleğinizdeki eğitim konusuna büyük önem veriyorum” dedi.

ANAYASAL HAK
Gazeteciliğin öğretmenlik gibi son derece kutsal bir meslek olduğunu da söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “İnsanları bilmedikleri, duymadıkları olaylar konusunda haberdar ediyorsunuz. Ayrıca, en değerli anayasal haklardan biri olan bilgi edinme hakkını sağlıyorsunuz. Mesleğinize bu anlamda büyük saygı duyuyorum. Genç meslektaşlarınızın bu merkezde eğitime tabi tutularak bu kutsal görevde yer almalarını sağlamak, hem bu kente, hem basın mensuplarının saygınlığına yapılacak en büyük hizmet olacaktır” şeklinde konuştu. KGC Başkanı Halit Yılmaz, bu talebi bütün meslektaşları adına kabul etti. Kocaeli Basın Eğitim Merkezi´nin fuar alanı içinde kurulması planlanıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!