KO-MEK´te okuma azmi

Tekerlekli sandalye mahkumu Saliye Kavaklıkadın, KO-MEK´de okuma yazma öğreniyor

Küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık sonucu belden aşağısı tutmayan ve tekerlekli sandalyede hayatını geçirmek zorunda kalan 48 yaşındaki Saliye Kavaklı, Büyükşehir Belediyesi`nin açtığı Kocaeli Meslek Edindirme Kurslarına katılarak, okuma yazma öğreniyor. Bekirpaşa`daki kurs merkezine haftanın iki günü giden Saliye Kavaklı`nın azmi, görenleri şaşkına çeviriyor.

OKUMAK İSTİYOR
Sami Kavaklı (52) ile evli olan Saliye Hanım`ın, 10 yaşında Deniz adında birde kızı bulunuyor. Çocukluğunda geçirdiği rahatsızlık nedeni ile belden aşağısını kullanamayan Saliye Hanım`ın tek isteği okuma- yazma öğrenebilmek. Başta Kurs İdarecisi Melek Bayram olmak üzere tüm arkadaşlarından destek gördüğünü söyleyen Saliye Hanım, “Benim durumumda olan insanlar, istedikleri birçok şeyi yapamıyor. Kendi kaderleri ile baş başa bırakılıyor. Bu insanlara destek olunmasını istiyorum.  Bedensel problemi olan arkadaşlarım kesinlikle yılmasınlar, her zaman istedikleri şeyleri başarmak için çalışsınlar, gayret etsinler. Görecekler ki; onların gayretleri birçok şeyi başarmalarını sağlayacak” şeklinde konuştu.

ÖĞRENMEYE ENGEL YOK
KO-MEK`te okuma- yazma dersi veren Abdurrahman Kaya, kursiyerlerinin tamamının bayan ve yaş ortalamasının da 50`nin üzerinde olduğunu söyledi. “Okumanın yaşı olmaz” sözünün kendi kursları için söylendiğini ifade eden Kaya, “Burada okuma yazma öğrenebilmek adına büyük bir istek var. Okumaya, öğrenmeye hiçbir şey engel olamaz. İnsan yeter ki istesin, mutlaka başarılı olur” dedi.


Saliye Hanım`ın azminin diğer kursiyerlere de örnek olduğuna dikkat çeken kurs eğitmeni Kaya, “Derslere devam etmesini çok önemli buluyorum. İnsanlara, öğrenmeye engel olmadığını açık bir şekilde gösteriyor” diye konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!