KO-MEK´te kayıtlar sürüyor

Ekim ayında başlayacak olan kurslara kayıtlar, tüm kurs merkezlerinde devam ediyor. Kayıtlara ilgi her geçen gün artıyor.

Kısa adı KO-MEK olan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Merkezi kurs kayıtları yoğun bir şekilde devam ediyor. Geçen yıl 20 kurs merkezinde, 18 bin kursiyere, 42 ayrı branşta eğitim verilen KO-MEK kurslarında bu yıl talebe göre çok daha fazla branşta eğitim verileceği belirtiliyor.  Geçen yıl özellikle bilgisayar ve İngilizce kursları ile el sanatları kursları büyük ilgi görmüştü. KO-MEK bünyesinde geçen yıl ilk defa gerçekleştirilen kaynakçılık kursuda en fazla ilgi gören branşlar arasında yer almıştı. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda özellikle bayanların kurslara daha fazla ilgi göstermesi bekleniyor

KURS MERKEZLERİ ARTACAK.
Geçen yıl İzmit Merkez, Bekirpaşa, Leyla Atakan, Gebze, Körfez, Derince, Karamürsel, Gölcük, Kandıra gibi merkezlerin yanı sıra beldeler ile birlikte toplam 20 ayrı merkezde eğitim veren KO-MEK´te hedef bu yıl kurs verilen merkez sayısını 30´a çıkartmak. Bunun için Bahçecik, Suadiye, Yarımca, Döngel gibi beldelerde KO-MEK kursları açılacak. Bu yıl geçekleşecek olan talep doğrultusunda branş sayısının da artırılması hedefleniyor

KAYITLAR KURS MERKEZLERİNE
KO-MEK kurslarına her kes kayıt yaptırabilecek. Kayıt yaptırmak için aranan tek şart 16 yaşını doldurmuş olmak. Vatandaşlar ilçelerinde ya da beldelerinde bulunan Kurs Merkezlerine giderek buralarda bulunan formları doldurmak sureti ile kayıtlarını ücretsiz olarak yaptırabilecekler. 2 Ekim tarihinde başlaması öngörülen kurslarda bu yıl 20 bin´in üzerinde kursiyere eğitim verilmesi hedefleniyor. KO-MEK kurslarına kayıt yaptırmak isteyen kursiyerler 3256363 numaralı telefondan bilgi alabilirler.

Öte yandan, geçen yılın kurslara devam ederek sertifika almaya hak kazanan kursiyeler, sertifikalarını devam ettikleri  kurs merkezlerinden alabilecekler.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!