KO-MEK´te hedef 30 bin kursiyer

Kayıtlar sürüyor, dersler bugün başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2006-2007 eğitim öğretim dönemi meslek ve sanat eğitimi kursları (KO-MEK) için hazırlıklarını tamamladı. Kursiyerleri eğitecek usta öğreticiler, pazartesi günü başlayacak yeni dönem öncesinde, kursların çalışma sistemi ve hedeflerle ilgili olarak düzenlenen eğitim seminerine katıldı.

ÇITAYI YÜKSELTTİK
Leyla Atakan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım´la birlikte katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, 81 usta öğreticiye hitaben birer konuşma yaptı. Konuşmasında kursların önemine değinen Ustaoğlu, “Gösterilen yoğun ilgi nedeniyle bu yıl çıtayı daha da yukarıya çektik. Geçtiğimiz dönem 20 ayrı merkezde 21 bin kursiyerimizi eğitim verdik” dedi.

MÜRACAATLAR DEVAM
Bu yıl yeniden bir yapılanmanın içine girildiğine dikkat çeken Ustaoğlu, “Büyükşehir olarak vatandaşlarımızın yaşama daha iyi tutunmalarını sağlamak, onlara katkı sağlamak bizlerin hedefi. Bu yıl 30 ayrı merkezde, 73 branşta, 30 bin kursiyerimize eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bu amaçla da müracaatlar uzun bir süre devam edecek” şeklinde konuştu.

YILDIRIM DETAYLARI ANLATTI
Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım ise kurslarda bu yıl görev alacak usta öğreticilere, KO-MEK´in çalışma takvimi, ilkeleri, prensipler ve performans değerlendirilmesine ilişkin bilgiler aktardı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!