KO-MEK´te bu yıl 89 branş var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde geçen yıl hayata geçirdiği KO-MEK`in (Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları) vereceği hizmetleri ihaleye çıkardı. Bu yıl 20 bin kursiyer hedeflenirken, ihaleye katılan iki firmadan Yıldızlar Firması 3 milyon 890 bin 741 YTL, Merkez Medya ise 4 milyon 405 bin 530 YTL teklif verdi.

20 MERKEZ, 89 BRANŞ
Kocaeli`nde yaşayan insanları meslek sahibi yapmak adı altında geçen yıl başlatılan çalışmalar, bu yıl artarak devam ediyor. Kursiyerlerin yetişmesi için verilecek hizmetleri karşılamak amacıyla 24 Ağustos Çarşamba günü ihale yapıldı. İhaleyi yöneten Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, geçen yıl başlatılan kursların büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Geçen yıl 24 branşta açılan kurslarımıza 3 bin 800 kursiyerimiz katılarak mesleki eğitim aldı. Bu yıl gelen talepleri de değerlendirerek belirlediğimiz 20 kurs merkezimizde 89 branşta mesleki eğitim vereceğiz. Hedefimiz bu yıl 20 bin kursiyere ulaşmak” dedi

KURSLARA İLGİ BÜYÜK
Kurs kayıtlarının 1 Eylül tarihinde başlayıp, 30 Eylül tarihinde sona ereceğini belirten Ustaoğlu, “KO-MEK olarak bu yıl 9 aylık bir eğitim dönemi planlaması yaptık. Kurslarımızda görev almak isteyen öğreticilerin de 9 Eylül tarihine kadar bize başvurmaları gerekiyor. Kurslarımıza gösterilen ilgi yeterince büyük ve bizi memnun edici boyutta. Hedefimiz herkesi kalifiye eleman olarak yetiştirmek” şeklinde konuştu.

600 SAAT EĞİTİM
Gülser Ustaoğlu, kurslarda kategorilerine göre bilgisayardan yabancı dile, dikiş makinesi operatörlüğünden, aşçılığa, giyimden stepe kadar 89 branşta mesleki eğitim verileceğini söyledi.

KO-MEK hizmet alım işi ihalesini kazanan firma 9 ay süresince 203 personeli ile hizmet verecek, kursiyerlere 100 ile 600 saat arasında eğitim verecek.

KURS VERİLECEK BRANŞLAR
İstihdam açığı bulunan iş kolları:
Forklift operatörlüğü, gaz altı kaynakçılığı, argon kaynakçılığı, doğalgaz tesisatçılığı, kaynakçılık, oksigaz kaynakçılığı, dikiş makinesi operatörlüğü, PWC doğrama, alüminyum doğrama, elektrik tesisatçılığı, sıhhi tesisatçılık, karo ve fayans döşemeciliği, deniz motorculuğu ve deniz makinistliği, balık ağı örücülüğü, dikiş-nakış makineleri kullanım bakım ve onarım, halıcılık (ipek halı), kilim dokumacılığı, halı-kilim onarımcılığı, mobilya döşemeciliği, ağaç oymacılığı, sepet fırça ve süpürge yapımı, sebze ve meyve konserveciliği, mantar yetiştiriciliği, meyve yetiştiriciliği, çilek yetiştiriciliği, aşçılık, mandıracılık, arıcılık, liman ve kıyı kaptanlığı, ev pansiyonculuğu, kasiyer yetiştirme, yönetici sekreterliği, web sayfa tasarımı, bilgisayar bakım ve onarımı, bilgisayar grafik operatörü, bilgisayar operatörlüğü-işletmenliği, bilgisayarda grafik tasarımı kursu, bilgisayarda desen hazırlama, bilgisayarlı muhasebe, takı tasarımı, cilt bakımı ve makyaj, erkek berberliği, kuaförlük.

Sosyal branşlar: İngilizce, Arapça, Osmanlıca, karate, halter, yüzme, judo, tekvando, buz pateni, güreş, step, jimnastik, aerobik, okuma yazma birinci kademe, okuma yazma ikinci kademe, okuma yazma, Türkçe diksiyon ve güzel konuşma, ev ekonomisi, modelistlik, sitilistlik, mefruşat, makine nakışları, el nakışı, dış görünüm ve zerafet, aile içi sağlıklı iletişim, anne çocuk sağlığı, anne eğitimi, eğitici anne (çocuk bakıcılığı), baba eğitimi.

Sanat kursları: Gitar, ud, ney, bağlama, flüt, kemençe, keman, piyano, tiyatro, Türk Tasavvuf Musikisi.

Kültürel branşlar: Ahşap boyama, hat, ebru, tezhip, el sanatları, cam süsleme ve porselen boyama, kumaş boyama, patchwork (kırk yama), resim, Türk mutfağı kursu.