KO-MEK´li 1000 kadın, 8 Mart´a hazırlandı

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle özel olarak hazırlanan sergi, ilk olarak Gebze´de açılacak

Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları`nın bayan kursiyerleri, Dünya Kadınlar Günü hazırlıklarını tamamladı. Ağırlıklı olarak el sanatları bölümlerinde eğitim alan yaklaşık 1000 kursiyer, özenle hazırladıkları 200 eseri, 8 Mart günü Kocaelililer`in beğenisine sunmaya başlayacak.

İLK SERGİ GEBZE`DE
“Kadın elinden Kocaeli” başlıklı serginin açılışı, önümüzdeki çarşamba günü Gebze Düğün Salonu`nda yapılacak. Saat 14.00`te gerçekleştirilecek açılışa, kursiyer ve yakınlarının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katılacak.

KOCAELİ`Nİ TANITIYOR
KO-MEK eğitici ve kursiyerlerinin farklı çalışmalar gerçekleştirerek hazırlandıkları sergide Kocaeli`ni tanıtıcı eserler yer alıyor. Türk İslam, el ve plastik sanatlar içinde yer alan 14 ayrı branşta, 20`ye yakın teknik kullanılarak yapılan eserler, kentimizin tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtıyor. Çoban Mustafa Paşa külliyesi, İzmit eski Belediye Başkanı Leyla Atakan, Donanma, Karamürsel sepeti, Kandıra bezi resmedilen konulardan sadece bir kaçı.

İZMİT, GÖLCÜK VE KANDIRA`DA DA
Kına gecesi giysileri ile yöresel yemeklerin de sunulacağı sergide yer alan en ilginç eserlerden biri de, el işleriyle yapılan Kocaeli haritası. Haritada ilçe ve bölgelerin yöresel özellikleri nakış nakış işlenmiş.
8-10 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek sergi, daha sonra sırasıyla 13-14 Mart`ta Büyükşehir Belediyesi Mehmet Ali Paşa Kültür Merkezi`nde, 16-17 Mart`ta Gölcük Kongre Sarayı`nda, 20-21 Mart`ta Kandıra Turan Güneş Kültür Merkezi`nde vatandaşların beğenisine sunulacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!