KO-MEK´in lezzet ustaları

KO-MEK Tük Mutfağı kursiyerleri öğreticilerinin gururu oldu

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İzmitliler Derneği tarafından düzenlenen yemek yarışmasında KO-MEK kursiyerlerinin elde ettiği dereceler usta öğreticilerinin yüzünü güldürdü. Türk mutfağı bölümü kurs öğretmenlerinden Nurşen Kıraç, “Elde edilen başarı bizim için çok sürpriz olmadı” dedi.

“BEKLEDİĞİMİZ BİR BAŞARIYDI”
KO-MEK bünyesinde gerçekleştirilen Türk Mutfağı kursunun 340 saat süreceğini hatırlatan Kıraç, dönem başından bu yana her türlü çorba, tatlı ve yöresel yemeklerin yapımını uygulamalı olarak öğrettiklerini kaydetti. Öğrencilerinin gösterdiği başarının kendisini son derece mutlu ettiğini ifade eden Kıraç, “Sene başından beri öğrencilerimizle her türlü yemeğin hazırlanışını ve bütün yapım aşamalarını gördük. Sonra bunları uygulama imkânımız da oldu. Arkadaşlarımız gerçekten çok azimli. Bu nedenle beklediğimiz bir başarıydı. Öğrencilerimizin önümüzdeki günlerde çok daha büyük başarılara imza atacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

KABURGALI KEŞKEK
Kursiyerler de verilen eğitimden memnun olduklarını, öğrendikleri tüm bilgileri uygulamalı olarak tekrar etme şansı buldukları için kursun çok faydalı olduğunu söyledi.
Ana yemek dalında KO-MEK kursiyerlerinden Nuran Aktaş`ın “kaburgalı keşkek”le ikinci olduğu yemek yarışmasına, Tenzire Yıldırım çorba ve tatlı, Müzeyyen Elbir etimek tatlısı ve akıtmalı köfte, Şenel Tuncali mercimek çorba, patlıcan dolma ve tavuk göğsü, Pınar zengin mercimek köfte, Banu Arslan tavuk çorba, Fatma Yıldız ise kartopu tatlısı ile katılmıştı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!