KO-MEK´e muhteşem yaş günü

Büyükşehir Belediyesi, meslek eğitim kurslarına görkemli tören düzenledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitim Kursu´nun ikinci yaş gününü kutladı. Bugüne kadar 36 bin 636 insanı meslek sahibi yapan kursların yaş günü için Uluslararası Fuar Merkezi´nde düzenlenen törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yaptıkları çalışma ile Kocaeli Halk Üniversitesi´ni kurduklarını söyledi.

HEDEF 45 BİN KİŞİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Kocaeli´nin her köşesine yaygınlaştırılan KO-MEK, bugüne kadar toplam 28 ayrı kurs merkezinde toplam 36 bin 636 insanın meslek sahibi olmasını sağladı. İnsanları vasıflı eleman olarak yetiştirmek amacıyla açılan kurslara, isteyen herkes müracaat edebiliyor. Dil eğitiminden, tarıma, hayvancılıktan, el sanatlarına, keman kurslarından, muhasebeye kadar her türlü meslek ve sanat eğitiminin ücretsiz verildiği kurslarda, bu yılın sonuna kadar 45 bin kişinin eğitilmesi hedefleniyor.

MUHTEŞEM KUTLAMA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, büyük bir aileye dönüştürdüğü KO-MEK için dün muhteşem bir yaş günü gerçekleştirdi. Uluslararası Fuar Merkezi´nde yapılan yaş gününe Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu eşi Behiye Karaosmanoğlu ile katılırken, Vali Gökhan Sözer´in eşi Sema Sözer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin doldurduğu salonda birbirinden güzel sergiler açıldı. Kurslardan mezun olanların el emeği olarak değişik standların yer aldığı törende, KO-MEK´in insanlara kazandırdığı hüner gözler önüne serildi.

USTAOĞLU BİLGİ VERDİ
Halk oyunları gösterileri ile başlayan kutlama töreninde, kursiyerler adına Serap Acar bir konuşma yaparak, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise yaptığı konuşmada, bugüne kadar 36 bin 636 kursiyer mezun ettiklerini belirtti. Ustaoğlu, “Toplumlarda insan altyapısı zayıf olduğunda, yapılan hiçbir atılımın arkası gelmez. İşte biz insanlarımızın altyapısını güçlendirip, onları üretken bireyler haline getirerek, vasıflı elemana dönüştürüyoruz. Yıl sonuna kadar hedefimiz 45 bin insan eğitmektir” dedi.

HALK ÜNİVERSİTESİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada, yapılan hizmetin önemini anlattı. Kalkınmak için eğitimin şart olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Komek sıradan bir kurs değildir. Kocaeli Halk Üniversitesidir. Ülke kalkınması, bireylerin bilinçlenmesine, eğitilmesine ve kalkınmasına bağlıdır. Hayattaki engelleri aşmak için kendimizi iyi yetiştirmemiz gerekir” şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu, para pul gibi şeylerin geçici olduğunu ifade ederek, “Kalıcı olan bilgi birikimi, sanatın gücüdür. İşte bizim yaptığımız budur” sözleriyle KO-MEK eğitiminin önemini özetledi.

ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu, törene katılanlarla birlikte kurdeleyi kesti. Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, Uluslararası Fuar Merkezi´nde açılan bütün standları gezerek, kursiyerlerden çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Daha sonra salonda müzik şöleni başladı. Gitar Öğretmeni Aytun Gelgin, Ney Öğretmeni Salih Ağaca mini bir konser verdi. Daha sonra KO-MEK´de bağlama eğitimi alan kursiyerler, hocaları Erol Öztürk yönetiminde konser verdi. Salonda bulunanlar ise koro halinde çalınan türkülere eşlik etti. Yaş günü kutlamasına Tuğçe Ocak şarkıları ile törene katılanlara müzik ziyafeti verirken, KO-MEK turnuvalarında finale kalanlar final maçlarını oynadı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!