KO-MEK´den folklorlu tedavi

Köseköy Rehabilitasyon Merkezi`nde tedavi gören çocuklar için kurs açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve ünü sınırları aşan KO-MEK, Köseköy Rehabilitasyon Merkezi´nde kalan çocuklara folklor eğitimi vermeye başladı. Doktor tavsiyesi ile başlatılan eğitim sayesinde tedavi gören 11 çocuk haftada iki gün folklor çalıştırılıyor.

DOKTOR TAVSİYESİ
Kocaeli´nde yaşayan insanların meslek ve sanat eğitimi konusunda tercih ettiği kurum haline gelen KO-MEK, hayatın her alanına yönelik açtığı kurslarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Daha çok tasarım, kaynakçılık, aşçılık, bilgisayar, lisan, biçki dikiş, nakış, müzik gibi kurslar açan KO-MEK, şimdi de Köseköy Rehabilitasyon Merkezi´nde tedavi gören çocuklara folklor kursu vermeye başladı. Doktor tavsiyesi ile başlatılan uygulama ile çocukların sosyal yaşantısını artırmak ve katılımını sağlamak hedefleniyor. Rehabilitasyon Merkezi´nden gelen istekle başlatılan kurslara, tedavileri süren 11 çocuk katılıyor.

AĞIR BAR OYUNU ÖĞRENİYORLAR
KO-MEK tarafından başlatılan folklor kursunu usta öğretici Zeynep Sivrice veriyor. Haftada iki gün gerçekleştirilen kurslarda çocuklara ilk olarak Artvin yöresine ait Ağır Bar Oyunu öğretilmeye başlandı. Çocuklar, büyük bir ilgiyle müzik eşliğinde oyunu öğrenmeye başladı. Zeynep Sivrice, çalışmalar sırasında çocukların folklor öğrenirken eğlendiklerini belirterek, hepsinin ders gününü sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

YAYGINLAŞABİLİR
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, isteğin Rehabilitasyon Merkezi´nden geldiğini ve psikologların bu tür etkinlikleri tedavilerde çok olumlu bulduklarını belirterek, “KO-MEK gerçekten artık büyük bir kitleye hitap ediyor. Kurslarımızda toplumun her kesimine hizmeti hedef aldık. Meslek eğitimi kurslarımızla insanları vasıflı ve üreten bireylere dönüştürüyoruz. Sanatsal kurslarımızda ise insanların hobilerini gerçekleştirmesini sağlıyoruz. Şimdi de tedavi amaçlı kurslarımız başladı. Yaptığımız bu çalışma sayesinde çocuklar hem eğleniyor, hem öğreniyor, hem sosyal hayatın içine katılmak konusunda eğitilmiş oluyor. Bu konuda talep gelirse diğer kurumlarda bunu yaygınlaştırabiliriz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!