KO-MEK sınırları aştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK )yabancı eğitimcilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel KYÖD İlköğretim Okulu´nun davetlisi olarak ilimizde bulunan ve “Sokrates Comenius 1” adlı proje kapsamında çalışmalarını sürdüren 4 Avrupa Birliği ülkesi öğretmeni geçtiğimiz hafta KO-MEK Bekirpaşa Kurs Merkezini ziyaret etti. Verilen eğitimin kalitesini beğendiklerini ifade eden yabancı eğitimciler, buradaki imkânların Avrupa´nın birçok ülkesinden daha iyi olduğunun altını çizdi. Ziyarete Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ve Eğitim Müdürü Hikmet Yıldırım da katıldı.

İLGİ GÖRÜYOR
Konuk eğitimcilere kurslarla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu “KO-MEK, insanlarımızın, nitelikli bireyler olarak yetişmelerinde önemli katkılar sağladı” dedi. Ustaoğlu bunun sonucunda da KO-MEK´in sadece Kocaeli´nde değil yurt dışından da birçok kurumun ilgi odağı haline geldiğini ifade etti. Ustaoğlu, Avrupalı eğitmenlerin KO-MEK ile ilgili yaptıkları değerlendirmelerin de kendilerini gururlandırdığını belirtti.

EBRU GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ
Bu arada usta öğretici Sümeyye Usta yabancı eğitimcilere küçük bir ebru gösterisi yaptı. Renklerin karışmadan su üzerinde şekil almasını hayranlıkla izleyen misafirler daha sonra uygulamada da bulundu. Konuklara yaptıkları ebrular KO-MEK yöneticileri tarafından hatıra olarak verildi.