KO-MEK sergisinde izdiham

Körfez`de yıl sonu sergisine ilgi fazla olunca, vatandaşlar sergiyi gezmekte zorlandı. Yerel sergilerini kentin tüm noktalarında sürdüren KO-MEK (Kocaeli Büyükşehir belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları) Körfez Kurs Merkezi`nde adeta vatandaşların akınına uğradı.

Körfez´de yıl sonu sergisine ilgi fazla olunca, vatandaşlar sergiyi gezmekte zorlandı. Yerel sergilerini kentin tüm noktalarında sürdüren KO-MEK (Kocaeli Büyükşehir belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları) Körfez Kurs Merkezi´nde adeta vatandaşların akınına uğradı. Bu yıl büyük ilgi gören KO-MEK sergisinde, 13 farklı branşta, bin 322 kursiyerin eserleri yeraldı.

Aranan insan olacağız
Törende kursuyerler adına konuşan Zelihe Başboğa, Büyükşehir Belediyesine kendilerine bu imkanı tanıdığı için teşekkür etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KO-MEK projesini hayata geçirdiklerinde bu kadar büyük bir ilgi beklemediklerini söyledi. Karaosmanoğlu,  çok kısa bir süre içerisinde bu çalışmanın geniş kitlelere ulaştığını gördüklerini belirterek,önümüzdeki yıllarda çok daha iyi imkânlarla bu hizmete devam edeceklerini dile getirdi. İnsanların özgüvenlerinin gelişmesinde ve meslek sahibi olmalarında KO-MEK´in önemli bir işlevi yerine getirdiğinin altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, Karamürsel de gerçekleştirilen kaynakçılık kursuna devam eden kursiyerlerin daha kurs bitmeden iyi şartlarda iş imkânı bulduklarını hatırlattı.

Daha büyük mekânlar
Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan da, önümüzdeki yıl için Körfez Kurs Merkezine çok daha büyük bir yer bulmak için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da kurs hakkında katılanlara bilgi verdi. Ustaoğlu, 13 farklı branşta, 1322 kişiye eğitim verildiğini söyledi. Açılışa Körfez Milli Eğitim Müdürü Hurşit Ekinci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, Eğitim Müdürü Hikmet Yıldırım, Belediye meclis üyeleri, çevre mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!