KO-MEK kursları başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin il genelinde düzenlediği halk eğitim ve meslek edindirme kursları yarın başlıyor.

KO-MEK ismi altında gerçekleştirilecek kurslara, şu ana kadar 5 binin üzerinde kayıt yaptırıldı.

SERTİFİKA VERİLECEK
Kurslara kayıtlar 5 ayrı merkezde yapıldı. Eğitimler ise 12 ayrı noktada verilecek. Dört ay boyunca devam edecek kursları başarıyla tamamlayanlar, sertifika almaya hak kazanacak. Kursların sona ereceği haziran ayına kadar çeşitli konularda halkın da katılabileceği seminerler düzenlenecek.

KONTENJANLARIN ÇOĞU DOLDU
KO-MEK bünyesinde 32 ayrı kurs düzenleniyor. Bu kurslardan en çok ilgiyi Bilgisayar ve İngilizce gördü. Pek çok bölümde kontenjanlar tamamen dolarken, kayıt işlemlerinin bugün itibariyle sona ereceği bildirildi.

BİLGİSAYARLI MUHASEBE 240 SAAT
Ders saatlerinde ise değişkenlik gösteriyor. Bilgisayarlı Muhasebe kursu 240 saatten oluşurken, Bilgisayar ve İngilizce 100, Okuma-Yazma kursları ise 90 saatten oluşuyor. Ders programı ve saatleri, 1 Mart itibariyle 5 ayrı kurs merkezine asılacak.

KO-MEK ÇATI PROJE
Büyükşehir Belediyesi, eğitimle ilgili tüm projelerini bundan böyle kısa adı KO-MEK olan Sanat ve Meslek Eğitimi Merkezi çatısı altında yürütecek. Konservatuvar Müdürlüğü ve Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde verilen eğitimler de yine KO-MEK başlığı altında toplanacak. Önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaştırılması düşünülen kurslar için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

KURS VERİLECEK BÖLGELER:
İZMİT:
Belediye İş Hanı B Blok Kat:4, Leyla Atakan Kültür Merkezi, Konservatuvar Müdürlüğü ve Plastik Sanatlar Eğitim Merkezi.
GEBZE: Merkez, Yenimahalle Turhan Öztürk Pasajı, Çayırova Belediye Hizmet Binası ve Dilovası: Belediye Hizmet Binası yanı.
HEREKE: Belediye hizmet binası ve yeni belediye hizmet binası karşısı.
YENİKÖY: Kalıcı konutlar 2. iş merkezi.
GÖLCÜK: İpek Yolu Mahallesi kalıcı konutlar iş merkezi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!