KO-MEK kursiyerleri aşure dağıttı

Hazırladıkları aşureleri esnafa ikram ettiler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları`nın (KO-MEK) Türk mutfağı kursiyerlerinden Aşure Günü`ne özel çalışma. Dönem boyunca birçok yemeği yapmayı öğrenen kursiyerler, büyük bir özenle 100 kişilik aşure hazırladı. 64 kursiyer hazırladıkları aşureleri esnafa ve çevre sakinlerine dağıttı.

“MÜKEMMEL LEZZET”
Türk mutfağı Usta Öğreticisi Nurşen Kıraç, kursiyerleri ile birlikte bu özel tatlıyı yapmaya karar verdiklerini söyledi. Kursiyerlerin aşurenin hazırlanması sırasında oldukça becerikli olduklarını ifade eden Kıraç, “Bu tatlının birçok püf noktası var. Kursiyerlerimiz gösterdiğimiz bu kurallara harfi harfine uydu. Sonuç da bu nedenle mükemmel oldu” şeklinde konuştu.

İŞTE PÜF NOKTALARI
Nurşen Kıraç daha sonra kursiyerlerine de öğrettiği aşure pişirmenin püf noktalarını bu tatlıyı yapmak isteyenler için açıkladı. Aşurenin içine konulacak olan malzemelerin imkanlara göre farklılık gösterebileceğini söyleyen Kıraç, “Hanımlar evlerinde bulunan ve uygun olan malzemeleri kullanabilirler. Tatlının içindeki en önemli malzeme buğday ve şekerdir. Diğer malzemeler isteğe göre değişebilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta aşurenin içine katılacak tüm malzemelerin akşamdan sıcak suya konulmasıdır” dedi.

KOYU OLMAMASI İÇİN…
Kıraç, malzemelerin akşamdan sıcak suya konulmadığı taktirde aşurenin koyu olacağı uyarısında bulundu. Usta öğretici, tatlının beyaz renkte olması isteniyorsa bu durumda nişasta ve süt kullanımına ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!