“KO-MEK kadınları” günlerini kutladı

Kadınlar Günü´nde düzenlenen programda Gebze Belediyesi Kültür Salonu doldu taştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü bu yıl özellikle hanımlar tarafından büyük ilgi gören KO-MEK çatısı altında kutlamayı tercih etti. Kadın emeğinin adeta oya gibi işlendiği KO-MEK kurslarına katılan hanımların el emeği ürünlerinden oluşan yüzlerce eseri Gebze Belediyesi Kültür Salonu`nda sergiledi.

BAŞKANLAR DA KATILDI
Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ve eşi Behiye Karaosmanoğlu ile Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan ve eşi Fahriye Pehlivan`ın da katıldığı kutlamada “Kadın Eliyle Kocaeli” sergisinin yanı sıra, “Nasıl Başardılar” konulu bir de seminer düzenlendi. Gebze Belediyesi Kültür Salonu`ndaki Kadınlar Günü kutlamasına Gebzeli hanımların yanı sıra Kocaeli`ndeki diğer hanımlar da büyük ilgi gösterdi.

KO-MEK`İN AMACI
8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen kutlama gününde bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “KO-MEK`in amacı zayıf, ezilen, dışlanan kadınları hayatın içine aktif olarak katmaktır. Bu nedenle KO-MEK ciddi bir sosyal yaramıza da büyük bir özveri ile parmak basıyor” şeklinde konuştu.

FARKLI BİR 8 MART
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise, bu yıl Büyükşehir Belediyesi olarak klasik 8 Mart kutlamalarının ötesine geçerek, farklı bir çalışmaya imza atmak istediklerini söyledi. Yerel yönetimlerin vatandaşların müşterek ihtiyaçlarını karşılamak için var olduklarını söyleyen Ustaoğlu, vardır. Vatandaşın sınırsız ihtiyaçları, kısıtlı kaynaklarla verimlilik, ekonomiklik ve etkililik ilkelerini dikkate alarak karşılanmalıdır. Bu bağlamda belediye olarak kadınlarımıza yönelik projelere büyük önem veriyoruz” dedi. Ustaoğlu, KO-MEK projesinin de bu düşünce ekseninde oluştuğunu bildirdi.

NASIL BAŞARDIKLARINI ANLATTILAR
Konuşmaların ardından “ Nasıl Başardılar”  konulu panele geçildi. Kocaeli Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr .Baki Komsuoğlu`nun eşi Prof Dr. Sezer Komsuoğlu`nun yönettiği panele konuşmacı olarak Av Serpil Özok, Gazeteci Fadime Özkan, Dünya Şampiyonu Milli Halterci Şule Şahbaz ve Maria Baumeister Karaca  katıldı. Panelde ilk konuşmayı gerçekleştiren Av Serpil Özok, “çocuklarımız arasında ayrım yapmaktan vazgeçersek, erkek çocuklarımıza “Aslan oğlum” kız çocuklarına “Cici kızım” demeyi bırakırsak ayrımcılığı da bırakırız” şeklindeki sözleri ilgi çekti.

MİLLİ HALTERCİNİN AZMİ
Milli Halterci Şule Şahbaz ise spora ilk başladığı dönemlerde çok olumsuz tepkiler aldığını söyledi. Şahbaz, “ Başarılı olmak için durmadan çalıştım. Başarılı olunca tepkiler de azaldı. Halter ağır bir spor bir dönem iki ayağımdan da ameliyat olmam gerekti. Evde boş oturmaktansa ellerimi kullanabileceğim başka bir spor yapmayı düşündüm ve bilek güreşi yarışmalarına katıldım. Avrupa Şampiyonasında derece yaptım. Özellikle bayanların başarılı olmak için çok çalışmaları gerekiyor” dedi. Gazeteci Fadime Özkan da, Türkiye de kadının belirli bir imaj için kullanıldığını belirterek, “Kadın ya tüketici oluyor. Ya da bedeni tüketime sunuluyor” şeklinde konuştu. Paneli yöneten Prof Dr. Sezer Komsuoğlu da kadınların yeteneklerinin farkına varmalarını ve bu yeteneklerini doğru biçimde kullanmaları gerektiğine dikkat çekti.
Panelin ardından KO-MEK takı tasarımı kursiyerleri tarafından hazırlanan bin adet yüzük de programı izlemeye gelen bayanlara dağıtıldı.

5 BİN KURSİYER 200 ESER
Daha sonra 5 bin kursiyerin el emeği olan 200 eserden meydana gelen “Kadın Elinden Kocaeli” sergisinin açılışı  Behiye Karaosmanoğlu, Fahriye Pehlivan ve Sezer Komsuoglu tarafından gerçekleştirildi. 2 gün boyunca açık kalacak olan sergi, 13-14 Mart`ta Mehmet Ali Paşa Kültür Merkezi`nde,16-17 Mart`ta Gölcük Kongre Sarayı`nda, 20-21 Mart`ta Kandıra Prof Turan Güneş Kültür Merkezi`nde tekrarlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!