KO-MEK ikinci sergisini Yeniköy`de açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin 5 Mart`ta hizmete giren ve kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları`nda sergi heyecanı sürüyor.

4 aylık kursları başarıyla tamamlayan öğrenciler, hünerlerini yansıttıkları el emeği, göz nuru eserlerini halkın beğenisine sunuyor.

GÖLCÜK`TEN SONRA YENİKÖY
Geçtiğimiz hafta Gölcük KO-MEK ile başlayan sergi trafiği, dün Yeniköy KO-MEK kursunda Mefruşat sergisiyle devam etti. 36 kursiyerin eserlerinin yer aldığı serginin açılış törenine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Yeniköy Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu ile kursiyerlerin yakınları ve Yeniköylüler katıldı.

AİLE BÜTÇESİNE DE KATKI
Törende konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, KO-MEK kurslarının açılmasıyla birlikte yoğun bir taleple karşılaştıklarını, 7 bin kişinin müracaatına rağmen ancak 4 bin kişinin talebini karşılayabildiklerini belirtti. Ustaoğlu, “Önümüzdeki yıl daha organizeli çalışarak, daha geniş kitlelere ulaşmak istiyoruz. Kurslarımızda meslek sahibi olan genç kızlarımız kendi çeyizlerini hazırlayacakları gibi, isterlerse aile bütçelerine de katkı sağlayabilecekler” dedi.

BÜYÜKŞEHİR`İN NİMETLERİNDEN
Yeniköy Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ise KO-MEK kurslarının Yeniköy`de açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Ayaz, “Yeniköy halkı Büyükşehir Belediyesi`nin tüm nimetlerinden istifade etmektedir. Bundan sonra da bu nimetlerden faydalanmak için, sizin gülen yüzleriniz hatırına elimden geleni yapacağım” diye konuştu.
 
29 HAZİRAN`DA LEYLA ATAKAN`DA
Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu ise Kocaeli genelindeki 4 bin kursiyerinin tamamına ait eserlerin 29 Haziran`da Leyla Atakan Kültür Merkezi`nde sergileneceğini belirterek, tüm Kocaelilileri sergiye davet etti. Sergide bağlama bölümü kursiyerleri de çaldıkları eserlerle katılanlardan tam not aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!