Kızderbent´e hizmet yağıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilin en ücra beldelerinden biri olan Karamürsel`e bağlı Kızderbent beldesinin kaderini değiştirmek için düğmeye bastı. Bölgeye adeta konuşlanan Büyükşehir`e bağlı ekipler, dere yatağını ıslah etti, yollara parke döşedi, mezarlığın çevresine taş duvar ördü, hizmet binası ve sosyal tesis için hafriyat çalışmalarına start verdi.

HİZMET BİNASI İNŞAATI

Büyükşehir sınırlarının genişlemesiyle hizmet açığını kapatma şansı yakalayan Kızderbent`te alt ve üst yapıda önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bunlardan biri depremde yıkılan hizmet binasının yeniden yapımı ile ilgili çalışmalar. Hafriyat çalışmalarına start verilen hizmet binası, eski binanın yanında 2 katlı olarak inşa edilecek. Her katı 250 metrekare olacak belediye binasının garajı da hemen yanına yapılacak.

DERE YATAĞI ISLAHI

Bir diğer önemli çalışma dere yatağının genişletilmesi. “Aşağı mahalle” olarak bilinen Gazi Osman Paşa Mahallesi`nin tam merkezindeki dere yatağını yapılan çalışmalarla ıslah eden Büyükşehir`e bağlı ekipler, 5 evin heyelan tehlikesini de ortadan kaldırdı. Bölgeden elde edilen 7-8 dönümlük yer ise, önümüzdeki dönemde belde sakinlerinin faydalanacağı dinlenme tesisi ve park olarak kullanılacak.

MEZARLIKLAR

Beldenin mezarlıkları da elden geçiyor. İlk olarak belde girişindeki birinci mezarlıkta başlatılan çalışmalar nisan sonunda tamamlanacak. Ardından ikinci mezarlık elden geçirilecek. Çalışmalar kapsamında mezarlık dışına yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde istinat duvarı, içine ise parke ile kaplanmış yürüyüş yolları yapılıyor.

İSU`NUN YATIRIM PROGRAMI

Kızderbent`te İSU da önemli çalışmalar gerçekleştirecek. 2006 yatırım programına uygun olarak yaklaşık 3 km dere ıslahı ve 13 km alt yapı çalışması gerçekleştirecek.

Öte yandan Gazi Osman Paşa ile Fevzi Çakmak Mahallesi`nin kesiştiği noktaya sosyal tesis yapılması düşünülüyor.

YOLLARA PARKE

Fen İşleri Daire Başkanlığı ise beldenin alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda başlattığı parke çalışmasını tüm hızıyla sürdürüyor. Şu ana kadar 6 bin metrekare parke yol yapan ekipler, beldenin yaklaşık dörtte birini çamur ve topraktan kurtardı. Yıl sonuna kadar devam edecek çalışmalarda toplam 10 bin metrekare parkenin kullanılacağı belirtiliyor.

BAŞKANDAN MORAL

Büyükşehir Belediyesi`nin beldede yürüttüğü çalışmaları Kızderbent Belediye Başkanı Nurettin Altun bizzat takip ediyor. Ekiplerle yer yer taş kıran, hafriyatları kepçeyle döken Başkan Altun, işçilere moral veriyor, Büyükşehir yetkililerine Kızderbentliler adına teşekkür ediyor. Beldesinde yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altun, “Birkaç yıl sonra inşallah farklı bir Kızderbent göreceksiniz” diyor.