Kısırlaştırma operasyonu sürüyor

Büyükşehir Belediyesi´nin mobil aracı ilçe ve beldeleri geziyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokak köpeklerini kısırlaştırmak amacıyla Haziran ayında hizmete soktuğu mobil kısırlaştırma aracı ile 155 sokak köpeği kısırlaştırıldı. Köpek ve kedilere yönelik kısırlaştırma operasyonunun ilçelerde devam ettiği belirtildi.

OPERASYON İLÇELERDE SÜRÜYOR
Sokak köpeklerine yönelik kısırlaştırma amacıyla alınan mobil araç ile çalışmalar aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire İşleri Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını ilçelere kaydırdı. Toplam 44 belediyede gelen talepler doğrultusunda çalıştırılan mobil araç, geçen ay 10 ayrı belediye sınırları içinde 153 köpeği kısırlaştırdı.

PARAZİT TEDAVİSİ VE KUDUZ AŞISI
Kısırlaştırma işlemi sırasında köpeklerin genel sağlık durumlarını kontrol eden ekipler bu çerçevede hayvanların kuduz aşıları ile iç-dış parazit tedavilerini de yapıyor. Hayvanlar, yapılan bakım ve sağlık tedavilerinin ardından kulaklarına küpe takılarak serbest bırakılıyor.

Hayvanseverler tarafından da büyük taktir toplayan mobil aracın söz konusu hizmetine bundan sonra da devam edeceği ve yıl sonuna kadar 10 bin kedi ve köpeğin kısırlaştırılacağı belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!