“Kış tarifesi”nde son söz vatandaşın

Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımında yeni tarife için anket çalışması yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımında 1 Ekim´de geçilecek olan kış tarifesini, vatandaşların görüş ve önerileri doğrultusunda şekillendirecek. Bu amaçla Deniz Ulaşım Müdürlüğü tarafından hazırlanan geçici tarife, gemilere binen vatandaşlara dağıtılıyor.

NASIL UYGULANIYOR?
Kış tarifesini vatandaşla birlikte hazırlamak için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, gemiye binen her vatandaşa taslak tarifeyi veriyor. Tarifenin incelenmesini vatandaştan rica eden yetkililer daha sona arka sayfaya görüşlerin yazılmasını istiyor. İncelemesini yapan, yanlış ya da doğru bulduğu saatleri kağıda yazan vatandaş bu metni gemi içindeki dilek kutusuna veya iskeledeki görevliye iade ediyor.

İKİ HAFTA SÜRECEK
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği uygulama yaklaşık iki hafta daha sürecek. Görüşleri tek tek inceleyecek olan Deniz Ulaşım Müdürlüğü ise kış tarifesini talebe göre şekillendirecek, sefer saatleri ve sayıları üzerinde değişikliğe gidecek. Yapılacak değişikliklerle deniz ulaşımına olan ilginin daha da artması hedefleniyor.