Kış için 4 bin 500 ton tuz

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele için tuz alım ihalesi yaptı

Halk arasında kullanılan “Balık ve ayvanın bolluğu kışın sert geçeceğine işarettir” ifadesi ne kadar gerçektir bilinmez ama yerel yönetimler yaklaşan kış mevsimi nedeniyle gerekli tedbirleri almayı sürdürüyor. Yollara tuz serimini az sayıda personel ve süratle yapabilmek amacıyla yaz aylarında 3 adet özel ekipmanlı kamyonet satın alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şimdi de karla mücadele çalışmaları için tuz alım ihalesi açtı.

8 GEÇERLİ TEKLİF
4 bin 500 ton için açılan tuz alım ihalesine toplam 9 firma teklif verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş`ın başkanlığında yapılan ihalede, Pozitif Tuz şirketinin teklifi evraklarının eksik olması nedeniyle geçersiz sayıldı. Diğer şirketlerden Özyıl Tuz 168 bin 300 YTL ile en düşük, Net Doğanlar İnşaat ise 297 bin YTL ile en yüksek teklifi veren firma oldu.

NUMUNELER İNCELENECEK
Şirket yetkililerinin yanlarında getirdikleri tuz numunelerini teslim alan ihale komisyonu, ihaleyi kazanan firmayı gerekli incelemeyi yaptıktan sonra açıklayacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınacak tuzlar, köy yolları da dahil olmak üzere Kocaeli`nin her bölgesinde kullanılacak.

FİRMALAR

TEKLİFLERİ