Kırtasiye seti dağıtımlarında sona doğru

Dağıtımın hafta sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik başlattığı kırtasiye yardımı tüm hızıyla sürüyor. İlk genelindeki 20 bin ilköğretim öğrencisine verilecek yardımların dağıtımı büyük ölçüde tamamlandı.

STARTI BAŞKAN VERMİŞTİ
İl genelindeki toplam 299 okula gönderilecek kırtasiye seti dağıtımları, geçen hafta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun da katıldığı sembolik bir törenle Gebze`den start almıştı. Başkan Karaosmanoğlu, Mevlana Mahallesi`nde bulunan Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerine ilk kırtasiye setlerini bizzat teslim etmiş ve öğrencilere başarılar dilemişti.

DAĞITIM HAFTA SONU BİTECEK
Dağıtım çalışmalarını 6 ekiple sürdüren Büyükşehir ekipleri, 67 okul ve 5 bin 900 adet setle yardımlarda en büyük payı alan Gebze`de dağıtımı tamamladı. Körfez ilçesinde de çalışmalar sona ererken, bugün İzmit ve Gölcük`ün pek çok beldesindeki ilköğretim okuluna da kırtasiye yardımları teslim edildi. Ekipler, bu hafta sonuna kadar Derince, Kandıra, Karamürsel ve Gölcük`ün yardım almayan bölgelerine ulaşarak dağıtım işlemini tamamlamaya çalışacak.

İZMİT`İN KÖYLERİNDEKİ SEVİNÇ
Öte yandan Büyükşehir`e bağlı ekiplerin kırtasiye setlerini teslim ettiği Arızlı Kulfallı, Hakkaniye, Çubuklu Osmaniye ve Sekbanlı köyleri İlköğretim İlköğretim Okulları`nda sevinç vardı. Dış fırçası ve macununa varıncaya kadar ihtiyaç duydukları tüm malzemeleri kendilerine teslim edilen çantaların içinde bulunan köy çocukları, hem mutlu, bir o kadar da şaşkın ve mahcuptu.

SEKA İÖO`YA 3 KOLİ
Bu arada kısa süre önce yıkıldığı için Kuruçeşme`de bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu`na geçici olarak taşınan SEKA İlköğretim Okulu öğrencilerine de kırtasiye setleri teslim edildi. 3 koliden oluşan yardımı okula bizzat getiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`na, okul müdürü Mehmet Naci Kılıç teşekkürlerini sundu. Ustaoğlu`na, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Sosyal İşler Şube Müdürü Turgut Çakar da eşlik etti. Büyükşehir Belediyesi geçen yıl da ihtiyaç sahibi olan 10 bin yıl ilköğretim öğrencisine kırtasiye seti dağıtmıştı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!