“Kırmızı alarm” işe yaradı

Aşırı sıcak nedeniyle tıklım tıklım dolan Kandıra sahillerinde kurtarma timi adeta güven kalkanı oluşturdu. Timin başarısı ve dikkati sayesinde boğulma vakası yaşanmadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin boğulma olaylarına karşı kurduğu Hayat Kurtarma Timi bu hafta sonunda Kandıra sahillerinde adeta güvenlik kalkanı oluşturdu. Vatandaşların aşırı sıcak ve nem nedeniyle akın ettiği Kandıra´da bu hafta kırmızı alarmda görev yapan tim, boğulma vakalarının önüne geçti. Ekipler Cumartesi ve Pazar günleri yüzlerce kişinin serinlemek için tercih ettiği denizi karadan gözleme kuleleri ve kum araçlarıyla suda da zodiak botlarla göz hapsinde tuttu. Timin titiz çalışması ve iyi organize olması sahillere güven getirirken acıların yaşanmasına engel oldu.

ÜÇ KİŞİ KURTARILDI
Bu arada tim geçen hafta sonunda yüzme bilmeyen üç kişi de anında tespit ederek sudan aldı. Kurtarma Timi´nde İtfaiye personeli, İl Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı, gönüllü itfaiyeciler, Değirmenderespor Sualtı Topluluğu (DESSAT), Yarımcaspor Sualtı Topluluğu (YASSAT) ve AKUT´tan oluşan 80 kişi Seyrek, Bağırganlı, Cebeci ve Kumcağız sahillerinde sabah erken saatlerinden itibaren göreve başladı.

EĞİTMENLERİ GURUR DUYDU
Tim bu hafta sonu ayrıca, kış sezonunda kendisine cankurtaran eğitimi veren Dalgıç eğitmenleri Tayyar Çeltikçi ve Ahmet Üzmez´i ağırladı. Dalgıç eğitmenleri Çeltikçi ve Üzmez, öğrencilerinin hafta sonundaki performansını beğendiklerini ifade etti. Sıcak nedeniyle sahillerin kalabalık olduğuna dikkat çeken eğitmenler, “Böyle günlerde çok sayıda vatandaş serinlemek için sahillere akın ediyor. Hayat Kurtarma Timlerinin böylesi günlerde daha da dikkatli olması gerekiyor. Görüyoruz ki can kurtarma eğitimi verdiğimiz arkadaşlarımız verilen eğitimi en iyi şekilde almışlar. Son derece dikkatli bir şekilde görevlerini yapıyorlar. Onlarla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu. Hayat Kurtarma Timi ayrıca kaybolan çocukları da bularak ailelerine teslim etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!