Kırık koluyla 2 rakip eledi

Büyükşehir yetkilileri, sakat haliyle Karate Şampiyonası´nda ikinci olan Ali Kemal Şensoy´u evinde ziyaret etti

Sporun birçok branşında 1000`in üzerinde lisanslı sporcuya sahip bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü, sakatlık geçiren sporcularını da ilgisiz bırakmıyor.

EVİNDE ZİYARET
Geçtiğimiz günlerde Darıca`da yapılan Karate Şampiyonası`nda,  Büyükşehir Kağıtspor adına mücadele verirken kolu kırılan Ali Kemal Şensoy`u, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan ile Kulüp Müdürü Salman Çutuk, Uzunçiftlik`teki evlerinde ziyaret etti.

AİLESİ DE SEVİNDİ
Şampiyona sonrasında kolu alçıya alındıktan sonra istirahatını evinde sürdüren 13 yaşındaki Ali Kemal Şensoy, Büyükşehir yetkililerini kapıda görünce hayli şaşırdı. Ellerinde çiçek ve çikolatayla sakatlanan sporcularını ziyarete gelen Arıcan ve Çutuk`u, Ali Kemal`in babası Melik Şensoy ve kardeşi Semih Şensoy karşıladı. Ziyaret nedeniyle hayli duygulanan baba Melik Şensoy, Büyükşehir yetkililerine teşekkür etti.

SICAKLIKTAN DOLAYI
Büyükşehir Kağıtspor Karate takımının önemli sporcuları arasında yer alan Ali Kemal Şensoy, Darıca`da yapılan şampiyonada ilk iki rakibini eledikten sonra üçüncü rakibiyle yaptığı mücadele sırasında sakatlanmış, sakatlığına rağmen müsabakaya devam edip kazanmasını bilmişti. Sıcaklıktan dolayı kolunun kırık olduğunu anlayamayan Ali Kemal, dördüncü rakibini de saf dışı bırakmış, ancak finalde rakibine hakem kararı ile yenilerek ikinci olmuştu.

“EĞER SAKATLANMASAYDIM…”
Kırık koluyla mücadele etmesine rağmen şampiyonluğu kaçırdığına bir hayli üzülen Ali Kemal, “Rakibim kolumdan sakat olduğumu anladı ve hep sol kolumun üstüne doğru oynadı. Sakatlanmamış olsaydım o rakibimi de yenip şampiyonluğa ulaşacaktım. İnşallah en kısa zamanda alçımı çıkartıp antrenmanlarıma başlayacağım” dedi. Ali Kemal Şensoy`un başarılı bir sporcu olduğuna dikkat çeken Nurettin Arıcan ise, “İnşallah en kısa zamanda salonlara geri dönecek. Bu sporcumuzun Türk sporu için önemli bir isim olacağına inanıyorum” yorumunu yaptı.

17 MADALYA, 1 KUPASI VAR
İlerleyen yıllarda büyük bir karateci olmayı hedefleyen Ali Kemal Şensoy`un, 13 tane birincilik, 2`şer tane ikincilik ve üçüncülük, 1 tane de şampiyonluk kupası bulunuyor. Önümüzdeki hafta kolundaki alçıyı çıkartacak olan Ali Kemal`in ilk hedefi Okullar Arası Karate Şampiyonası`na yetişmek. Ali Kemal Şensoy, spor hayatının yanı sıra Rabak İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi olarak öğrenimini sürdürüyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!