Kesimde hijyene dikkat

Kesicilik ve Hijyen Kursu, SDKM´de düzenlenen seminerle sona erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesinde 5 ayrı merkezde düzenlenen Kesicilik ve Hijyen Kursu tamamlandı. Kurslara katılan 240 kişiye sertifikaları, önümüzdeki hafta içinde verilecek.

“ELDİVEN KULLANILMALI”
Kursun son günü nedeniyle, Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde seminer düzenlendi. “Kesim Teknikleri ve Hijyen” konulu seminere konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Nazlı, bir çok tehlikeli hastalığın kurban kesimi sırasında çevreye bulaşabileceğini söyledi. Bu nedenle kasap ve kesicilerin temizliğe çok önem vermesi gerektiğinin altını çizen Nazlı, “Gerekirse eldiven kullanılmalı. Kurban Bayramı`nda çok sayıda kesim yapıldığı için kasap arkadaşlarımızın mutlaka yedek kıyafetleri olmalı” dedi.

“ETLERİ BEKLETİN”
Prof. Nazlı et konusunda da dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunduğunu belirterek, “Kurban etleri belli bir süre dinlendirildikten sonra tüketilmelidir. Bu dinlendirme süresi en az 1 gün olmalıdır. Uygun koşullarda dinlendirilen etler daha lezzetlidir” şeklinde konuştu. Nazlı ayrıca vatandaşların Kurban Bayramı sabahında çok acele ederek kargaşaya neden olmamasını istedi.

DİNİ VECİBELERE UYGUNLUK
Seminere katılan İl Müftü Yardımcısı Bayram Erdoğan ise kurbanın bir ibadet olduğunu, bu nedenle bazı özelliklere sahip bulunması gerektiğini kaydetti. Erdoğan, “Hangi hayvanların kurban edilebileceği ve kurbanın nasıl kesileceği ilmihallerde açık bir şekilde anlatılmaktadır. Eğer bir kurban dini usullere uygun kesilmezse, o kurban olmaz” ifadesini kullandı. Erdoğan daha sonra kurbanın dini vecibelere göre nasıl kesileceğini ayrıntılı olarak anlattı.

ŞEKER ÖNEMİNİ ANLATTI
Seminerin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker de, düzenlenen eğitim programının önemine değindi. “Kasaplarımızın eğitimi çok önemli. Sizler ne kadar iyi eğitimli olursanız, Kurban Bayramları`nda yaşadığımız sıkıntılar o kadar azalacaktır” diyen Şeker, “kazasız belasız” kurban bayramı dileklerini iletti. SDKM`de düzenlenen seminere, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ile Mezbahalar Müdürü Orhan Altuntaş da katıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!